• dinsdag 15 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President komt belofte na met bouw RGD-centrum Koewarasan

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

President komt belofte na met bouw RGD-centrum Koewarasan

13/05/2021 00:00 - Jason Pinas

President Chandrikapersad Santokhi staat klaar om de eerste steen te leggen voor het gezondheidscentrum van de RGD te Koewarasan. Foto: CDS  

KOEWARASAN - De bouw van een compleet nieuw centrum voor de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) te Koewarasan ziet president Chandrikapersad Santokhi als het nakomen van één van zijn vele beloftes tijdens de verkiezingscampagne. Het staatshoofd was woensdag daarom persoonlijk aanwezig om samen met minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid een symbolische hoeksteen te leggen. Het project wordt voor 1,2 miljoen US dollar gefinancierd uit het Opec Fund for International Development (OFID).

Santokhi: "Ik hoor de mensen klagen dat ze me niet meer zien lopen in de buurten. Yu o syi mi. Maar wanneer ik kom is het om resultaten neer te zetten zoals ik dat had beloofd vóór de verkiezing." Het staatshoofd meent dat er nu geen tijd meer is om populistische dingen te roepen maar om projecten, zoals het gezondheidscentrum, de middelbare scholen in Para en Marowijne en de elektrificatieprojecten te realiseren. "Nu ga ik resultaten neerzetten", klonk de president zelfverzekerd.

De president onderstreepte dat de regering een hoge prioriteit heeft gegeven aan de gezondheidszorg. Vandaar dat er ondanks de krappe staatskas alles eraan wordt gedaan om de kwalitatieve zorg dichter bij de gemeenschap te brengen zoals eerder was beloofd. Volgens Ramadhin moet het centrum rond eind dit jaar al operationeel zijn.

De minister, die in het verleden zelf heeft gewerkt op de RGD-poli van Koewarasan, was net als waarnemend RGD-directeur Nishita Gajadien zeer ingenomen met dit project. Ook voor districtscommissaris Suraksha Sital-Hirasingh van Wanica Noordwest is dit een mijlpaal. Het drietal is ervan overtuigd dat met dit project de gezondheidszorg in dat gebied naar een hoger niveau wordt getild.

  Tweet  Gerelateerde artikelenPlooien RGD worden gladgestrekenBond krijgt plek in bestuur stichting RGDRGD gezondheidscentrum Limesgracht opgeleverdRGD-arts weigert patiënt hulp Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie