• dinsdag 31 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President en vicepresident hebben constructief onderhoud

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO — President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk hebben woensdag een constructief gesprek gehad op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Volgens de Communicatiedienst Suriname ging het onderhoud over informatie die de vp heeft gedeeld met journalisten.

Woensdag heeft de vp de media aangeven over informatie te beschikken dat hij wordt achtervolgd door de veiligheidsdiensten van de president en dat hij het staatshoofd wantrouwt. Vorige week is het vraagstuk al besproken tussen de twee hoogste regeringsfunctionarissen in bijzijn van parlementsvoorzitter Marinus Bee.

“Als regering gaan we niet accepteren dat delen van de regering worden bedreigd of

geïntimideerd.”

Lees ook 4 maart 2019 - BORDO VOOR DRUGSHANDEL VEROORDEELD IN FRANKRIJK

Brunswijk heeft tijdens het onderhoud aangeven gesprekken te hebben gevoerd met de leiding van de inlichtingen en veiligheidsdiensten. De president ontkent dat de diensten betrokken zijn bij enig onderzoek de vp rakende. Het staatshoofd heeft benadrukt dat er vanuit zijn kabinet geen activiteiten in deze richting worden ontplooid.

De komende dagen volgen er op verzoek van Santokhi gesprekken met diverse structuren en autoriteiten. “Als regering gaan we niet accepteren dat delen van de regering worden bedreigd of geïntimideerd. Wij zullen ons echter ook niet inmengen in lopende strafzaken”, benadrukte Brunswijk. De president en vicepresident hebben in elke strafzaak geen andere rol dan toeschouwer.

| de ware tijd | Door: Redactie