• zondag 24 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President Bolsonaro niet welkom in New Yorkse restaurants

Datum: | Bron: suriname herald | Door: Redactie

Voorlezen

Ongevaccineerde staatshoofden moeten zich bij hun bezoek aan de VN-top in New York tevreden stellen met een stukje pizza op de stoep, in plaats van een diner in een luxe restaurant. Dat ondervond vaccin-scepticus Jair Bolsonaro, president van Brazilië, aan den lijve.

Twee ministers van zijn regering plaatsten maandag een foto van de president, terwijl hij buiten op straat een stuk pizza verorbert. New York heeft een streng coronabeleid waarbij niemand zonder geldig vaccinatiebewijs wordt toegelaten in een restaurant.

Op de vraag van de Britse premier Boris Johnson of hij al gevaccineerd was, maandag tijdens een eerste vergadering, antwoordde Bolsonaro: “Nee, nog niet.”

Voor de VN-top zelf gelden die strenge regels dan ook niet. Presidenten, premiers en diplomaten zijn niet verplicht een bewijs van vaccinatie te tonen. Desondanks deed de New Yorkse burgemeester Bill de Blasio voorafgaand aan de top de oproep aan ongevaccineerden om vooral thuis te blijven. Sommige leiders volgen de VN-top daarom via een video-verbinding. Sem vacina, Bolsonaro dá vexame em Nova York e é obrigado a comer pizza na rua. Assessores bajuladores tentam justificar que seria, ‘sinal de simplicidade’. Bolsonaro não engana mais ninguém !! pic.twitter.com/f4CxRVkwTw

— Paulo Pimenta (@DeputadoFederal) September 20, 2021

In Brazilië is slechts 35,8 procent van de bijna 212 miljoen inwoners twee keer ingeënt. Bolsonaro blijft de prik vastberaden weigeren. Volgens hem is hij helemaal immuun omdat zijn antilichamen op “een hoge piek” zouden blijven.

Datum: | Bron: suriname herald | Door: Redactie