• zaterdag 23 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President bespreekt knelpunten met VIDS

| starnieuws | Door: Redactie

President Chan Santokhi geflankeerd door vicepresident Ronnie Brunswijk en minister Albert Ramdin, in gesprek met de VIDS. Diverse brandende vraagstukken zijn aan de orde geweest. (Foto: CDS)

De regering onder leiding van president Chan Santokhi heeft vrijdag een overleg gehad met de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS). De organisatie is door de regering uitgenodigd om te praten over de

stand van zaken rond de gewelddadigheden die een maand geleden hebben plaatsgevonden te Pikin Saron. Tijdens de meeting zijn de veiligheidssituatie te Pikin Saron, de grondenrechtenkwestie, cyanidevervuiling en uitgegeven concessies in woongebieden, aan de orde gekomen.

VIDS-voorzitter Muriël Fernandes zegt dat de organisatie gaat voor concrete daden. “De mensen zijn moe om steeds te horen dat we in dialoog treden zonder dat er iets van de grond komt”. Volgens Fernandes is besloten dat de verschillende ministeries, hetgeen zij ten aanzien van de aanpak naar voren brengen, schriftelijk aan de VIDS doen toekomen. De organisatie zal op haar beurt de Inheemse gemeenschappen hierover informeren. De meeting wordt op 16 juni vervolgd, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Behalve president Santokhi was ook vicepresident Ronnie Brunswijk aanwezig. De cluster van ministers bestaat uit ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport, Krishna Mathoera van Defensie, David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen, Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer.

| starnieuws | Door: Redactie