• woensdag 27 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President belicht uitdagingen uitvoeren SDGs

| starnieuws | Door: Redactie

President Chan Santokhi spreekt de top voor de SDGs toe in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York, Amerika.

President Chan Santokhi heeft in het hoofdkantoor van de Verenigde Naties uitgelegd dat door de crises een zware druk wordt gelegd op de weerbaarheid van de samenleving. De beschikbare budgetten die voor regulier beleid bestemd zijn worden daardoor

voor andere prioriteiten ingezet. Dit gaat ten koste van de Sustainable Development Goals (SDGs). Hij is van mening dat vele landen met een grote bevolking juist als gevolg van de mondiale crises worden achtergelaten.

Het staatshoofd heeft de top voor de SDGs dinsdag toegesproken. Hij beklemtoonde daarbij dat Suriname zich, ondanks uitdagingen zowel mondiaal als nationaal, blijft inzetten voor de geest achter de overeengekomen SDGs. De regering heeft de SDGs integraal geïncorporeerd in het nationale beleid. Daarnaast zijn de SDG-commissie en een SDG-platform opgericht en operationeel. De regering geeft prioriteit aan het verlenen van financiële steun aan kwetsbare groepen in de samenleving, ook in afgelegen gebieden van het land, rapporteert de Communicatiedienst Suriname. Suriname staat voorts achter het thema van de summit: Een duurzame toekomst veiligstellen. Het staatshoofd beklemtoonde dat het opbouwen van veerkracht en het meenemen van eenieder geen keuze is. Als carbon negatief land is Suriname van mening dat het onze verantwoordelijkheid en plicht is om onze planeet te beschermen en ons steentje bij te dragen aan deze en toekomstige generaties. De inspanningen daartoe worden met hernieuwde energie voortgezet. De top komt op het moment dat de tweede helft van de deadline voor het verwezenlijken van de Agenda 2030 en de SDG begonnen is. De summit staat aan het begin van een veelomvattende agenda van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

| starnieuws | Door: Redactie