• donderdag 09 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Povere opkomst bij job fair Hard Rock Cafe Suriname  

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Een banenbeurs van Hard Rock Cafe Suriname kende zaterdag een povere opkomst in het gebouw van Kings aan de Gompertstraat. Slechts zestig mensen hebben zich geregistreerd om medeweker te worden bij een van de werelds internationale restaurantketen. Algemeen manager Bernard Chavez hoopte op een grotere opkomst, maar weet nu al waar de schoen knelt.

“Ik ben dat er niet zoveel mensen zijn. Dan kunnen ze mij in dienst nemen”

“We zullen na vandaag evalueren en kijken hoe wij meer mensen kunnen aantrekken in de horecabusiness. Wij gaan sowieso meer promotie doen en in januari opnieuw een

banenbeurs organiseren”, zegt de manager.

Het restaurant zal volgend jaar zijn deuren openen in de International Mall van Suriname aan de Ringweg Zuid. Om alle werkzaamheden vlot te laten verlopen zegt Chavez dat er minimaal vijftig mensen nodig zijn.

Olie- en gasindustrie

Gelet op de ontwikkelingen van de olie- en gasindustrie in Suriname zegt Chavez dat het belangrijk hier operationeel te zijn. “We willen ook helpen aan een stukje werkgelegenheid en de economie een duw te geven. Maar vandaag zien wij dat de mensen niet echt gehoord hebben van onze banenbeurs.”

Elia Draaijer is wel op de banenbeurs afgekomen. “Ik ben nieuwsgierig en ben gekomen voor natuurlijk een baan.” Hij weet dat werken bij een toprestaurent hem de kans zal bieden te scoren in de horecasector. Ook Nuella Finsy vult een sollicitatieformulier in en hoopt volgend jaar opgeroepen te worden. “Ik heb de advertentie op sociale media gezien en ik ben dat er niet zoveel mensen zijn. Dan kunnen ze mij in dienst nemen.”

Naast lekker eten biedt Hard Rock Cafe live muziek en een plek voor verjaardagen. Het is in 1971 opgericht in Londen, Engeland en heeft nu meer dan vijftig vestigingen over de hele wereld. In Suriname behalve in de Internationale Mall van Suriname ook op de luchthaven te Zanderij een vestiging worden geopend.      

| de ware tijd | Door: Redactie