• maandag 21 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Politiebericht inzake dodelijk ongeval Oost-Westverbinding Coronie

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie

Vrouw (56) en kleindochter van 13 jaar komen om het leven

Het Korps Politie Suriname bericht donderdagmiddag 10 juni, dat de 56-jarige Oetrakoemari Barsati en haar 13-jarige kleindochter Shanegee Barsati woensdag na een verkeersongeval, door de opgelopen letsels, zijn overleden. Het ongeval vond plaats op de Oost-Westverbinding te plantage Moy in het district Coronie.

Agenten van het bureau Coronie gingen na een verkregen melding naar de plek van het ongeval en troffen daar een auto aan in een langs de weg lopende goot. Omstanders hadden voor de komst van de politie de inzittenden uit het voertuig gehaald. Een 13-jarig meisje, dat een nekfractuur had opgelopen, toonde geen teken van leven meer. Haar oma, die buiten bewustzijn was, werd door omstanders gereanimeerd en bleek daarbij nog in leven te zijn. De dood van Shanegee werd officieel door een arts vastgesteld.

De overige drie inzittenden, de 21-jarige bestuurder J.S. (Fransman), zijn 22-jarige vrouw K.B, de 3-jarige R.B en de 56-jarige grootmoeder Oetrakoemari Barsati werden voor medische hulp met de ambulance afgevoerd naar het Mungra Medisch Centrum (MMC) in Nieuw Nickerie. Kort na aankomst daar overleed de oma.

De lichamen van de 56-jarige vrouw en haar kleindochter werden na overleg met het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen.

Het voorlopige politieonderzoek wees uit dat de bestuurder, met zijn vier passagiers, reed over de Oost-Westverbinding vanuit de richting van Paramaribo en rijdende richting Nickerie. Op een bepaald moment week de bestuurder uit voor diepe kuilen die zich in de weg bevinden. Daarbij moet hij de controle over de besturing van de auto hebben verloren. De auto sloeg over de kop, botste tegen een schutting en belandde in de langs de weg lopende goot.

Het rijbewijs van de bestuurder is nog niet achterhaald door de politie. De auto, die aanzienlijk is beschadigd, is door de politie ter herkeuring in beslag genomen. Het onderzoek van dit verkeersongeval is overgedragen aan de Verkeersunit van de politie te Nickerie.

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie