• donderdag 22 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Politie werkt aan verdere automatisering dataverwerking in kader beheersing criminaliteit

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie

In het kader van verdere verbetering van het beheer van criminaliteitsdata in de ruimste zin des woord, heeft maandag de voortzetting van de testfase van ‘The Police Incident Form’ (PIF) op het politiebureau Latour plaatsgevonden. Deze applicatie is onderdeel van een groter landelijk platform binnen het project ‘CARISECURE’, waarbij de mogelijkheid wordt geschapen om op basis van gestandaardiseerde en betrouwbare data beleid te maken voor de criminaliteitsbeheersing, aldus bericht het Korps Politie Suriname, KPS, dinsdagavond 2 maart.

Volgens de Directeur Operationele Diensten (DOD) van het ministerie van Justitie en Politie Olton Helstone dient Suriname, zoals ook de overige landen, periodiek rapportages te plegen aan Internationale Organisaties ten aanzien van verschillende onderwerpen waarbij het aanbieden van betrouwbare data een must is. Deze applicatie zal de mogelijkheid bieden om data te genereren en beschikbaar te stellen waar nodig.

Het ligt in de bedoeling dat alle politiebureaus beschikken over de nodige infrastructuur om deze applicatie te kunnen gebruiken. De directeur benadrukte, dat ook nationale partners, zoals het team van e-government (e-gov) en andere technische experts van onder andere het KPS, een onmisbare schakel zijn bij het realiseren van dit project.

Voor de korpschef van het KPS, hoofdcommissaris Roberto Prade, worden er op dagbasis veel data opgenomen door de verschillende politiediensten waarna deze worden gecategoriseerd en geanalyseerd voor het uitzetten van strategieën voor de criminaliteitsbeheersing. Deze data moeten hun weg ook vinden naar de internationale organisaties.

Ter demonstratie namen Helstone, Prade en de waarnemend Regio commandant van Paramaribo, hoofdinspecteur Orlando Jacott plaats achter de computer en hebben op het PIF-systeem ingelogd. Afsluitend bedankte de korpschef de internationale partners, waaronder het United Nations Development Program (UNDP) en het U.S. Agency for International Development (USAID).

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie