• maandag 29 November 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Politie treft maatregelen te 'Dalianproject'

| starnieuws | Door: Redactie

De politie is bezig met een grootscheepse actie op het Dalianproject. Diverse percelen en huizen werden bezet gehouden. Vandaag is niemand aangetroffen. (Foto's: René Gompers)

Verschillende eenheden van de politie, de brandweer en de militaire politie zijn op het Dalianproject om de rust te herstellen. De borden die geplaatst waren door personen die percelen en huizen geoccupeerd hadden, zijn ontruimd. Terwijl gisteren de plekken fysiek bezet werden gehouden, is bij de grootscheepse actie van de politie nog niemand aangetroffen bij de percelen. De actie is nog gaande.

Ressortcommandant Audrey Beeldstroo-Haimé zegt ter plekke in gesprek met journalisten dat huis aan huis onderzoek zal worden verricht. Iedereen die onrechtmatig in een woning aanwezig is, zal worden verwijderd. Vandaag moet het werk af zijn. Er zal gezorgd worden voor bewaking waardoor mensen niet terug kunnen keren.

Gisteren heeft de politie zich georiënteerd in het gebied, waarna besloten werd vandaag schoon schip te maken. Het heeft er veel van dat de mensen op de hoogte zijn gesteld dat ze ontruimd zouden worden. Eerder is in De Nationale Assemblee aangegeven dat het om een gecoördineerde actie actie. De vinger werd gewezen naar exponenten van de ABOP. Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft duidelijk gemaakt dat wilde occupatie niet wordt toegestaan en dat de mensen ontruimd zouden worden.

| starnieuws | Door: Redactie