• maandag 16 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Politie treedt hardhandig op tegen verhuurder Koina Kondre resort

| suriname herald | Door: Redactie

"Wij zijn niet de enige, overal in het binnenland worden er dansparty's georganiseerd. De districtscommissaris van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon, moet om zich heen kijken want in datzelfde weekend waren er activiteiten op Tapoeripa en andere dorpen. Wij hebben een ressort en mensen komen logeren. Als er iemand jarig is en ze willen een feestje houden dan zijn ze vrij om dat te doen,” zegt de directeur van Koina Kondre resort, Errol Mando, in gesprek met Suriname Herald.

Intussen heeft hij aan de beheerder doorgegeven om geen toestemming meer te geven voor zulke activiteiten. De politie heeft onlangs hardhandig moeten optreden tegen de verhuurder van Koina Kondre te kilometer 70 in het district Brokopondo. Haast elk weekend werden er dansparty's georganiseerd. Burgervader Mendelzoon, zegt dat hij vorig jaar de directeur meerdere keren een aanmaning heeft gestuurd, maar dat die daaraan is voorbijgegaan.

Ondanks de onderbezetting en het tekort aan voertuigen probeert de politie van Brokopondo met versterking uit Paramaribo toch op te treden. Afgelopen weekend was er weer een dansparty georganiseerd, maar nu op Nieuw Lombe. Volgens de burgervader zou hij ook hebben geïnformeerd of er een party was. Echter werd aan hem meegedeeld dat het niet zo was. Naderhand bleek dat wel het geval te zijn, laat de dc weten.

Dat feest zou eigenlijk te Koina Kondre worden gehouden, maar omdat de verhuurder van dit resort al twee keer achter elkaar beboet is door de politie heeft de organisator er bewust voor gekozen om de activiteit naar Nieuw Lombe te verplaatsen. Dat gebied is moeilijk bereikbaar voor de politie. De bootsmannen weigeren de politie vaak om de oversteek te doen naar dat dorp. Ook voor onderzoekingen gaat dat moeilijk, legt de dc uit.

In het weekend van 8 en 9 januari is er door Operatie Veilig Suriname al opgetreden te Koina Kondre. Er werd op beide dagen gefeest met een live band. De wetsdienaren hebben de muziekinstallaties toen al in beslag genomen en de organisator heeft een boete gekregen.

Simone Awanna

| suriname herald | Door: Redactie