• maandag 02 October 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Politie Regio Oost arresteert vier verdachten van diefstal

| dagblad suriname | Door: Redactie

Een gemengd team van de politie van Regio Oost heeft de verdachten van diefstal P.G. (28), R.D. (44), M.N. (42) en R.M. (33) dinsdag 22 november aangehouden. Dit viertal wordt ervan verdacht de afgelopen week op twee afzonderlijke locaties in het district Commewijne betrokken te zijn geweest bij twee gevallen van diefstal. 

De benadeelden deden hiervan aangifte op het politiebureau Meerzorg. 

Op een locatie aan de Oost-Westverbinding te Meerzorg zijn een hoeveelheid sieraden en een onbekend geldbedrag in SRD en vreemde valuta weggenomen en aan de Karamataliweg te Jagtlust is buit gemaakt een jachtgeweer, een 40 pk buitenboordmotor en een geldbedrag in

USD.

Agenten stelden een onderzoek in, waarbij na bekomen informatie er een rode auto – die in beide gevallen betrokken blijkt te zijn geweest – in beeld kwam.

Het lukte het gemengd team de twee verdachten R.D. en M.N. die in een grijze auto zaten op de kruising van de Dr. Sophie Redmond- en de Johan Adolf Pengelstraat klem te rijden. In dit voertuig werd de buitenboordmotor aangetroffen en inbeslaggenomen.

Het rode voertuig. waarin P.G. en R.M. zaten werd na uitgewerkte informatie en middels het GPS-systeem ter hoogte van de Toekomstweg en de Knikkerstraat klemgereden. 

De verdachten blijken bekenden van de politie te zijn die zich vermoedelijk schuldig hebben gemaakt aan tal van andere strafbare feiten. De overige buit gemaakte zaken zijn nog niet achterhaald.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de drie verdachten door de politie in verzekering gesteld, terwijl P.G. na verhoor werd heengezonden. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van Regio Oost.

| dagblad suriname | Door: Redactie