• dinsdag 09 March 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Politie-informatie over twee verkeersdoden zondag

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie

Juguel Pinas (28) en Rafael Soesman (48) hebben in twee afzonderlijke verkeersongevallen zondag het leven gelaten. Na overleg met het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van Soesman afgestaan aan de nabestaanden. Het lichaam van de overleden Pinas is hangende het onderzoek in beslag genomen, meldt de politie Public Relations.
Autobestuurder Pinas liet aan de Reebergweg het leven. De politie van het bureau Lelydorp stelde vast dat Pinas omstreeks 00.30 uur kwam vanuit de richting van Reeberg en ging richting de Helena Christinaweg. Door tot nog toe onbekende reden kwam het voertuig ter hoogte van mast 138 tegen een stoeprand aan. Door de klap kantelde de auto om, waarbij de bestuurder uit het voertuig werd geslingerd en in de trens belandde. Het slachtoffer liep ernstige barstverwonding op aan zijn hoofd en liet ter plaatse het leven.

Het tweede verkeersongeval vond omstreeks 11.18 uur plaats aan de Krakaweg ter hoogte van de Sabakoebrug, waarbij Soesman kwam te overlijden. De politie van het bureau Zanderij reed op dat tijdstip voorbij en werd gestopt door omstanders die langs de weg stonden. Het onderzoek wees uit dat de motorrijder met een vrij hoge snelheid reed over de Krakaweg. Hij kwam vanuit de richting van Zanderij en ging naar de Afobakaweg.

Ter hoogte van de Sabakoebrug verloor Soesman door tot nog toe onbekende reden de controle over de besturing van het voertuig. Hij raakte van de weg, waarbij zijn hoofd vermoedelijk tegen de steunkabel van een elektrische mast moet zijn aangekomen. Door de slag kwam de motorrijder te vallen en belandde met zware letsels die hij opliep op aan zijn hoofd in een ravijn. Rafael was vrijwel op slag dood.

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie