• vrijdag 31 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Politie: Fietser Raymond Ford vermoedelijk twee keer aangereden

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO — Het Korps Politie Suriname heeft maandag in een bericht geprobeerd duidelijkheid te verschaffen over de aanrijding, waarbij de 35-jarige fietser Raymond Ford zondag in de vroege ochtend het leven liet aan de Kwattaweg, niet ver van de kruising met de Van Idsingastraat. Het ontzielde lichaam is voor obductie in beslag genomen. Het onderzoek is overgedragen aan de Verkeersunit van regio Paramaribo.

Uit voorzorg zijn de autobestuurders, die geen teken van dronkenschap vertoonden, onderworpen aan een bloedtest. Daarna zijn ze op het politiebureau voorgeleid. Emeka O. (39 jaar) werd heengezonden, terwijl de negentienjarige Ruiz G. in verzekering is gesteld. Het

rijbewijs van Ruiz G. is ingevorderd. Emeka O., die in het bezit is van een Nigeriaans rijbewijs, had geen Surinaams rijtoestemming.

De politie van het Bureau Nieuwe Haven kreeg rond kwart over vier in de ochtend de melding van de aanrijding met dodelijke afloop. Daarbij waren twee personenauto’s en een fietser betrokken. Aan de hand van de aangetroffen situatie en volgens camerabeelden bleek dat alle drie over de Kwattaweg reden in de richting van de Schimmelpennickstraat.

Ter hoogte van Naskip haalde Emeka O. de fietser in. Bij die gelegenheid werd de autobestuurder op de rechterrijstrook van achteren aangereden door Ruiz G., van wie wordt vermoed dat hij met een hoge snelheid reed. Ruiz G. week volgens de politie uit naar links en schepte daarbij de fietser, die tegen de schutting van de Joodse begraafplaats moet zijn gekomen. “En vervolgens moet hij wederom door de auto van Ruiz op het trottoir zijn aangereden”, aldus de politie. De voertuigen zijn aanzienlijk beschadigd en in beslag genomen.

| de ware tijd | Door: Redactie