• vrijdag 20 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Pique: "Ik word geboycot door toppers in de politiek en media"

| suriname herald | Door: Redactie

Het lukt de activist Siebrano Pique maar niet om een grote massa op de been te krijgen bij zijn protestacties. Hij moest vandaag voor de zoveelste keer aankijken tegen een hele kleine groep die op de been was om te protesteren tegen het gevoerde beleid van de regering-Santokhi. Echter, geeft Pique aan dat hij niet zal opgeven maar door zal gaan om zijn stem te laten horen over het onrecht dat Suriname aangedaan wordt door de regering die nu aanzit.

Pique typeert de huidige regeerders als de 'duivels' die het volk van Suriname pinaren. Volgens hem hadden de burgers het hard tijdens de regering-Bouterse, maar nu pinaart het Surinaamse volk. "Het gaat nog steeds de verkeerde kant op in Suriname. En ik kan het nog steeds niet vatten waarom men dat niet inziet," benadrukt de activist.

Over de slechte opkomst zegt Pique dat hij geboycot wordt door toppers in de politiek en media. Hij zegt te beschikken over voiceberichten, waarbij leden van de media berichten met elkaar delen en afspraken maken om hem te boycotten. Dit wordt ontkend door mediawerkers. Hij wordt uitgedaagd door journalisten om de voiceberichten te publiceren.

Verder zegt hij dat zeker twee partijtoppers van de NDP mensen zouden oproepen om hem niet te ondersteunen. "Bespaar je energie, want 25 februari komen wij op straat," zou volgens Pique staan in het bericht van de NDP-toppers over de protestactie van vandaag. "Ik word boycot door mijn eigen mensen," meent Pique.

Desondanks laat de activist zich niet uit het veld slaan. Hij zal blijven strijden, totdat deze regering de koers waarop ze nu varen, verandert. De activist zegt niet tevreden te zijn met de opkomst, maar ook niet ontevreden. Voor de weinige mensen die hem zijn komen ondersteunen is hij dankbaar en zal doorgaan met de strijd, gaf Pique aan.

Jerrel Harderwijk

| suriname herald | Door: Redactie