• maandag 29 November 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Pinpasbetalingen nu ook mogelijk bij Bureau voor Burgerzaken

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- Om het giraal betalingsverkeer verder gestalte te geven bij de overheidsdienstverlening is het vanaf 19 oktober mogelijk met de pinpas, betalingen te doen bij de verschillende Bureaus voor Burgerzaken (BvB’s) in zeven districten in Suriname.

Dit zegt de directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), Anastatia Kanapé-Pokie.

De officiële lancering van de nieuwe dienstverlening werd gedaan op het Bureau voor Burgerzaken Flora. Daarbij zijn de eerste twee POS-betalingen verricht voor documenten van het CBB.

Alle BvB’s in Paramaribo, Wanica, Para en Marowijne beschikken nu over het Point of Sale (POS); de bancaire elektronische betalingsmogelijkheid. Terwijl er in Commewijne, Saramacca en Nickerie slechts ‘enkele’ BvB-kantoren over deze POS mogelijkheid beschikken.

Kanapé-Pokie hoopt dat in een later stadium deze betalingsmogelijkheid ook in de districten Coronie, Brokopondo en Sipaliwini mogelijk worden.

De bedoeling is dat personen die gebruik wensen te maken van de diensten van het CBB, lange rijen bij de banken en pinautomaten kunnen vermijden. De CBB-topvrouw benadrukt dat elektronische betalingen efficiënter zijn te midden van de Covid-pandemie.

Daarnaast is het ook veiliger voor de medewerkers van de bureaus omdat zij dan fysiek met kleinere geldbedragen te werk kunnen gaan.

“De minister van Binnenlandse Zaken heeft vanaf zijn aantreden verbetering beloofd in de dienstverlening van het ministerie en het CBB en dit is de zoveelste kleine stap in de goede richting,” onderstreept Joan Sanamin. Zij is Onderdirecteur Financieel Beheer van het ministerie van Biza.

De POS-apparaten voor de elektronische betalingen worden geleverd door de Finabank.

Almar Giesberts, Chief Commercial Officer (CCO) van de bank, noemt de ingebruikname van de eerste POS-machine bij het CBB een historisch moment.

“Ik ben ervan overtuigd dat de dienstverlening van het CBB nu nog sneller, gemakkelijker en veiliger zal plaatsvinden. Pinnen bij CBB is gratis”, aldus Giesberts.

| gfcnieuws.com | Door: Redactie