• vrijdag 20 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Petitie om Haagse welzijnsorganisatie Eekta te behouden

| waterkant | Door: Redactie

De Stichting Eekta, al vijftig jaar een sociaal cultureel centrum voor oudere Hindoestaanse Surinamers in Den Haag, krijgt van de gemeente geen subsidie meer en moet de deuren sluiten. Vrijwilligers, ouderen en hun familie, buurtbewoners, sympathisanten en sponsoren hebben daarom deze petitie opgesteld.

Eekta richt zich op ouderenwerk en de bestrijding van eenzaamheid. Daarnaast organiseren ze verschillende activiteiten. De organisatie werkt volledig met vrijwilligers. De organisatie heeft het pand in de Boylestraat in het Valkenboskwartier inmiddels moeten verlaten.

De opstellers van de petitie verzoeken de gemeente Den Haag om het belang en bestaansrecht van Eekta te onderschrijven en te ondersteunen:

“De Boylestraat 20 dreigt verloren te gaan en dat mag niet gebeuren. Een plek waar vele mensen en vrijwilligers van oudsher samenkomen en vijf dagen in de week een leuke activiteit bijwonen. Een belangrijke plek waar het welzijn van de ouderen bovenaan staat, waar eenzaamheid wordt opgelost en waar saamhorigheid mensen bij elkaar brengt. Dit willen wij als vrijwilligers behouden en daar hebben wij uw steun voor nodig. Wij vragen u deze petitie te ondersteunen, zodat al het goede werk kan blijven doorgaan”.

Op 3 februari 2022 buigt de raadscommissie Samenleving zich weer over de zaak, op verzoek van de CDA-fractie.

De petitie kan hier getekend worden.

| waterkant | Door: Redactie