• zondag 25 July 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

PETER R. DE VRIES HEEFT HET TOCH NIET GEHAALD

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

De Nederlandse misdaadjournalist, Peter R. de Vries, heeft de aanslag op zijn leven, vorige week dinsdag, niet overleefd. Hij is donderdag in het bijzijn van zijn NAASTEN overleden in het ziekenhuis. De nabestaanden zijn onnoemelijk trots op en hem en tegelijkertijd ontroostbaar. Peter R de Vries werd 64 jaar.

“Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben, overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: ‘On bended knee is no way to be free’. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar”, luidt de gezamenlijk verklaring van de nabestaanden van de Vries.

Peter Rudolf de Vries begint zijn journalistieke carrière als jonge twintiger eind jaren 70 bij de krant “De Telegraaf”. Na een jaar algemene verslaggeving legt hij zich toe op misdaadverslaggeving. Sinds 1991 is hij zelfstandig misdaadverslaggever en was te zien bij verschillende media en in uiteenlopende praatprogramma’s, als het gaat over opvallende of langlopende misdaadzaken.

De Vries was voor velen een uniek figuur, dat van onoplosbare misdaadzaken zijn handelsmerk maakte. Hij genereerde zelfs bijzonder veel media-aandacht rond bepaalde dossiers en zaken, vaak met een ontknopingen tot gevolg.

Hij had bijzonder veel connecties in het misdaadmilieu, waar hij door de jaren heen niet alleen vrienden heeft gemaakt, maar ook veel vijanden. Dat laatste heeft hij uiteindelijk met zijn leven moeten betalen.

UNITEDNEWS

 

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie