• zondag 05 December 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Personeel Kustwacht blijft in actie ondanks uitnodiging directie

| suriname herald | Door: Redactie

Het personeel bij de Kustwacht blijft in actie. Zij hebben gisteren rond middernacht uit ontevredenheid het werk neergelegd. Waarnemend directeur Radjoe Bhola heeft gistermiddag met de voorzitter van de bond Alisa Grant afgesproken, dat hij het personeel vandaag zal toespreken over de pijnpunten. Ze mogen dan alles aankaarten en direct daarna maakt hij contact met de bond om aan tafel te zitten voor het oplossen van zaken.

Echter, blijft het personeel nog in actie. De actie zal pas opgeheven worden als de bond uitgenodigd is. "De bond is nog niet officieel uitgenodigd. Eerst een gesprek met de leden en dan wordt de bond uitgenodigd om aan tafel te zitten. De leden zijn blij met de stap die Bhola neemt om ze aan te horen, maar hoopt dat hij zich aan zijn woord houdt om echt daarna met de bond te zitten," zegt Grant.

Het personeel eist een betere communicatie van de leiding naar hen toe. De communicatie laat veel te wensen over. Een andere zaak is dat de veiligheid op de schepen niet gegarandeerd is. Ook de salariëring is een pijnpunt bij de werknemers. Ze willen goed ingeschaald worden en het niet volledig uitbetalen van de overuren moet tot het verleden gaan behoren. Verder ontberen zij ook bepaalde toelagen. "Dit zijn enkele punten waarmee het personeel zit en ze zijn moe," zegt de voorzitter.

Het personeel heeft herhaaldelijk aan de bel getrokken met als gevolg dat ze gerapporteerd worden. Ze hebben zich vervolgens bij de bond aangesloten. Zij hebben langer dan een maand geleden een brief gestuurd, maar de waarnemend directeur heeft nooit gereageerd op die brief, zegt Grant.

Het gesprek met het personeel is om 09.00 uur.

Jerrel Harderwijk

| suriname herald | Door: Redactie