• vrijdag 31 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Paus bezoekt Zuid-Soedan en DR Congo in februari 2023.

| dagblad suriname | Door: Redactie

Paus Franciscus gaat naar de door oorlog verscheurde DR Congo en Zuid-SoedanDOOR JORDI BOU

31 januari 2023 – 5 februari 2023 – Paus Franciscus bezoekt de Democratische Republiek Congo en Zuid-Soedan en brengt een boodschap van vrede en verzoening over aan twee door conflicten geteisterde landen ten zuiden van de Sahara.

De 86-jarige paus zal van 31 januari tot 3 februari DR Congo bezoeken en daarna twee dagen in Zuid-Soedan doorbrengen voordat hij terugkeert naar het Vaticaan.

De paus reist eerst naar Kinshasa, waar hij de autoriteiten van het land en de slachtoffers van het conflict in het oosten van het land zal

ontmoeten. Daarna vliegt hij op 3 februari naar Juba, de hoofdstad van Zuid-Soedan.

Voor de Zuid-Soedanese etappe zal de leider van de bijna 1,4 miljard rooms-katholieken ter wereld worden vergezeld door zijn Anglicaanse tegenhanger, de aartsbisschop van Canterbury, en door de Church of Scotland Moderator – een ongekende gezamenlijke buitenlandse reis van de drie religieuze leiders.

Paus Franciscus zou de twee landen in juli 2022 bezoeken, maar moest afzeggen vanwege een aanhoudende knieaandoening.

De oorspronkelijke route omvatte een stop in de stad Goma. Maar de halte naar de hoofdstad van de provincie Noord-Kivu is geschrapt vanwege een opflakkering van gevechten tussen de Congolese troepen en de rebellengroep M23.

| dagblad suriname | Door: Redactie