• donderdag 30 June 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Particuliere ziekenhuizen dringen aan op 17% loonsverhoging

| starnieuws | Door: Redactie

Personeelsleden van het St. Vincentius Ziekenhuis en Diakonessenhuis willen de uitbetaling van de 17% loonsverhoging. Zij zullen in actie blijven als er geen positief antwoord komt. (Foto: René Gompers)

Personeel van het St. Vincentius  Ziekenhuis en Diakonessenhuis, hebben vandaag een 'stille' actie gevoerd bij De Nationale Assemblee. Ze willen verbetering van de werkomstandigheden en de lonen. Zij hebben tot nu toe nog niets van de 17% verhoging gemerkt. De uitkomst van een gesprek vanmiddag met een groep ministers,  zal bepalen of de acties voortgezet zullen worden.

Bondsvoorzitter Robby Naarendorp is door Assembleevoorzitter Marinus Bee ontvangen. Afgesproken was om binnen 2 uren antwoord te krijgen van de regering. De groep is zich in afwachting op het telefoontje, gaan ophouden bij Fort Zeelandia. Er is na een halfuur al gebeld door Buitenlandse Zaken minister Albert Ramdin. Afgesproken is dat er een onderhoud komt vandaag om 18.00 uur.

De ministers willen het fijne van de zaak weten en gaan onderzoeken waarom de afspraken met de ziekenhuizen niet zijn nagekomen, deelt Naar3ndorp de leden mee. Een maand geleden hebben de werkers al een petitie ingediend bij vicepresident Ronnie Briuswijk. Ze hebben daarna niets meer gehoord.

Naarendorp deelt de leden mee dat hij ze direct gaat melden over de uitkomst van het gesprek. Hij kondigt aan dat als het resultaat niet positief is de melding gaat zijn: we zijn in actie!"

| starnieuws | Door: Redactie