• zondag 16 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Panama maakt korte metten met Suriname

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

Panama maakt korte metten met Suriname

03/05/2021 21:12 - Van onze redactie

Melito Brewster (14) redde de eer voor Suriname in de openingspartij tegen Panama (1-11). Naast hem Gillian Maatrijk. Foto: Erick Alvarez Penados  

PARAMARIBO - Suriname heeft maandagavond geen potten kunnen breken tegen Panama, de nummer twee van de regio. In de openingswedstrijd van het Concacaf-kampioenschap zaalvoetbal werd met 1-11 verloren in poule B.

Melito Brewster redde in de eerste helft de eer voor Suriname, dat bij de rust met 1-4 achterstond. Brewster werd op het laatste moment erbij gehaald. Hij nam de plek in van Fabian Lijkwan, die kort vóór vertrek positief testte op Covid-19.

In de tweede helft volgden nog zeven tegentreffers. Mede dankzij goed keeperswerk voorkwam de amper zestienjarige Resham Panchoe een grotere nederlaag voor Suriname. De tweede groepsontmoeting is dinsdag tegen Mexico, nummer vijf van de regio.

Hoewel hij toegaf dat Suriname tot de 'zaalvoetbaldwergen' behoorde, toonde bondscoach Sersinho Reding zich optimistisch bij vertrek en zag hij zelfs nog kansen voor zijn team om het wereldkampioenschap in Litouwen te halen. Met deze nederlaag is die hoop zo goed als vervlogen. De toptwee van de poules plaatst zich voor de kwartfinales.

  Tweet 

Gerelateerde artikelenBrewster toegevoegd aan nationale zaalvoetbalselectieZaalvoetbalinternational heeft Covid-19Positieve sfeer binnen zaalvoetbalselectie Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie