• zaterdag 04 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

PAHO waarschuwt voor nep “Public Warning Alert” over COVID-19 vaccinaties

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- In Engelstalige Caribische landen circuleert een video op sociale media van een onbekende bron waarin onrechtmatig gebruik wordt gemaakt van het logo en de naam van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) als een “Public Warning Alert” over COVID-19-vaccinatie bij kinderen.

De PAHO wil het publiek erop wijzen dat het bericht niet het standpunt van de organisatie weergeeft en dat het onjuiste en lasterlijke informatie bevat over de activiteiten, projecten en financiering van de PAHO.

Bovendien is de in de video verkeerde informatie dat COVID-19-vaccins gevaarlijk zijn voor kinderen, infecties veroorzaken en ertoe kunnen leiden dat zij steriel worden,

niet gebaseerd op wetenschappelijk bewijs. Als deze verkeerde informatie door ouders en voogden wordt gevolgd, komt de gezondheid van kinderen ernstig in gevaar.

Coronavirusziekte (COVID-19) wordt veroorzaakt door het SARS-CoV-2-virus en kan leiden tot ernstige ziekte bij mensen van elke leeftijd, vooral bij mensen met onderliggende medische aandoeningen. Het virus heeft sinds 2020 meer dan 17.500 doden veroorzaakt in Engels-, Nederlands- en Franstalige Caribische landen en gebieden.

COVID-19-vaccins zijn veilig en doeltreffend en bieden een sterke bescherming tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname en overlijden als gevolg van COVID-19.

De COVID-19-vaccinatiestrategie van PAHO volgt het advies van de Strategic Advisory Group of Experts (SAGE) on Immunization van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Technical Advisory Group (TAG) for Vaccines and Immunization in the Americas van PAHO.

SAGE en TAG bestaan uit onafhankelijk benoemde deskundigen die het klinisch bewijsmateriaal over de veiligheid en doeltreffendheid van vaccins beoordelen alvorens een aanbeveling te doen.

Beide bevelen momenteel aan dat mensen zich laten vaccineren tegen COVID-19 om ernstige ziekte en dood te voorkomen, met vaccins die zijn goedgekeurd onder de Emergency Use Listing (EUL) van de WHO.

SAGE en TAG bevelen aan dat landen ten minste 70% dekking moeten bereiken met een primaire vaccinatiereeks onder de algemene bevolking en 100% in prioritaire risicogroepen.

PAHO herhaalt het belang van de uitvoering van omvattende COVID-19-vaccinatiestrategieën om deze doelstellingen te bereiken.

De organisatie werkt samen met Caribische regeringen en andere partners om de bevolking van het Caribisch gebied te informeren en moeders aan te moedigen hun kinderen met het COVID-19-vaccin te beschermen.

PAHO veroordeelt het ongeoorloofde en frauduleuze gebruik van haar naam en logo om verkeerde informatie te verspreiden.

| gfcnieuws.com | Door: Redactie