• maandag 16 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

PAHO: Hoogste aantal Covid-19 infecties ooit in Amerika

| starnieuws | Door: Redactie

Medische hulpverleners zorgen voor patiënten op de eerste hulp van het ziekenhuis Nossa Senhora da Conceicao, dat overvol is vanwege de uitbraak van het coronavirus, in Porto Alegre, Brazilië. (Foto: Reuters)

Nieuwe gevallen van Covid-19 in Amerika waren in de afgelopen week de hoogste sinds de pandemie begon in 2020. De Pan Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) zei woensdag dat de zeer besmettelijke Omicron-variant duidelijk de overheersende stam is geworden.

Er waren meer dan 8 miljoen nieuwe gevallen, 32% hoger dan de week ervoor, terwijl het aantal dodelijke slachtoffers in de hele regio ook met 37% toenam, met 18.000 nieuwe sterfgevallen als gevolg van Covid-19.

De Verenigde Staten heeft nog steeds het hoogste aantal nieuwe infecties, hoewel het aantal gevallen de afgelopen week met bijna 1 miljoen is afgenomen, aldus de regionale gezondheidsdienst.

In de zuidelijke deelstaten van Mexico is het aantal nieuwe infecties verdrievoudigd en in Brazilië is het aantal nieuwe gevallen de afgelopen zeven dagen met 193% gestegen, zei PAHO in de wekelijkse briefing.

Kinderen in Amerika worden geconfronteerd met de ergste onderwijscrisis die ooit in de regio is gezien, met miljoenen kinderen die nog moeten beginnen met de school. De PAHO raadt die landen aan te proberen de kinderen veilig terug naar school te krijgen om hun sociale, mentale en fysieke welzijn te beschermen. Ze drong er bij ouders op aan hun kinderen te laten vaccineren.

Veel landen hebben al toestemming gegeven voor het toedienen van Covid-vaccins aan adolescenten en dienen deze veilig toe, zei PAHO.

Vorige week heeft de WHO-expertgroep voor immunisatie toestemming gegeven voor het Covid-vaccin ontwikkeld door Pfizer Inc voor kinderen van 5 tot 12 jaar.  Volgens PAHO biedt het landen de kans om vaccinatiecampagnes uit te rollen voor de jongeren.

| starnieuws | Door: Redactie