• zondag 11 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

OW-Nickerie ziet vernieuwingen tegemoet

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie

V.l.n.r.: Districtscommissaris van Nickerie Senrita Gobardhan, minister Riad Nurmohamed en directeur Civieltechnische Werken, Santosh Soman. (Foto: CDS)

Het district Nickerie heeft nogmaals bezoek gekregen van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW). Bij een eerder bezoek had hij vernieuwingen aangekondigd op de OW-kantoren in het district. Nurmohamed is van mening dat plannen en voorstellen gedaan door het districtscommissariaat, ondanks hun urgente karakter jaren bij de OW-dependance liggen, maar zijn niet opgepakt. In deze situatie moet verandering komen. Hij heeft onder meer gesprekken gevoerd met ondernemers en dienstverleners.
Volgens Nurmohamed gaat het om simpele zaken, zoals infrastructuur in verkavelingsprojecten, waarbij mensen percelen hebben gekocht, maar niet kunnen bouwen. Werkzaamheden waarbij wegverbindingen voorzien moeten worden van duikers voor een nieuwe ontsluiting, laten nog op zich wachten. De ondernemers en dienstverleners, die middels aanbestedingen opdrachten uitvoeren, zijn reeds geïnformeerd over het nieuwe beleid van de regering en ook van Openbare Werken, meldt de Communicatie Dienst Suriname (CDS).

Problemen met betrekking tot de productie van padie kwamen ook aan de orde. Nurmohamed adviseerde de padieboeren om zich te bundelen. Districtscommissaris Senrita Gobardhan gaf aan dat er recent een urgentielijst aan OW is aangeboden met de vraag naar assistentie. Volgens haar zijn er beperkte financiële middelen om de urgente problemen op te lossen. Het districtscommissariaat en OW-Nickerie werken samen met de ministeries van ROS en LVV in een platform voor het oplossen van problemen, zegt Gobardhan.

Nurmohamed tekende tijdens het werkbezoek ook een overeenkomst, waarbij 18 personen bij een school te werk worden gesteld voor onderhoudswerkzaamheden. OW heeft circa 500 personeelsleden in Nickerie. Het nieuw aangetrokken personeel ontvangt nog geen salaris.

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie