• donderdag 29 July 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

OW-minister tolereert geen zeven-even mentaliteit meer van personeel

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie

“Wij gaan per juli geen zeven-even werkmethodes toestaan. Er is genoeg werk aan de winkel voor OW en het land Suriname,” zegt minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW). Hij benadrukt dat eenieder zal worden ingezet. “Ambtenaren die we niet kunnen inzetten om beperkingen zoals budget, werklocaties, middelen of geen wijziging van werkprofiel wensen, kunnen een bijdrage leveren in het bedrijfsleven via een uitleenovereenkomst,” zegt de OW-topman.

Hij doet een dringend beroep op al zijn medewerkers om een richting te volgen en het beleid van het ministerie hoog in het vaandel te houden. Personen die proberen om het personeel af te leiden door anderen in te zetten die over top privileges beschikken en geen aandacht hebben voor ambtenaren aan de onderste laag, gaan het nu merken, zei Nurmohamed.

"Mensen die het ministerie kapot willen maken of erop uit zijn om misbruik te maken van staatseigendommen, mogen weten dat aan alles een einde wordt gebracht. Men moet kiezen bij OW om te werken en niet om te misleiden door acties en bedreigingen,” waarschuwt de OW-minister.

Vaccinatie
De bewindsman roept alle personeelsleden van zijn departement op om zich te laten vaccineren tegen COVID-19. OW is een van de grootste en essentiële ministeries waar de dienstverlening gegarandeerd dient te blijven. Het ministerie bestaat nu uit vier directoraten, maar door de vele besmettingen draait het departement niet optimaal. De departementsleiding zal afhankelijk van het aantal infecties overgaan tot het inzetten van alle ambtenaren, zeker met inachtneming van de COVID-19-maatregelen.

De OW-bewindsman zegt dat het gaan naar efficiëntie van eminent belang is. In de afgelopen weken zijn personeelsleden benoemd in nieuwe functies op verschillende afdelingen op het hoofdkantoor. De OW-ambtenaren van alle vier directoraten die nu anders zijn gepositioneerd, worden opgeroepen zich in alle ernst in te zetten voor het ministerie.

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie