• dinsdag 09 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

OW-ambtenaren krijgen polis levensverzekering

| starnieuws | Door: Redactie

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken overhandigt de levensverzekeringspolis uit aan Oamawatie Ramrakha.

"Ik ben blij met dit initiatief van de bond. Hij geeft mij een gerust gevoel. Ik hoop hier mee ook anderen aan te moedigen deze stap te doen", zegt R.O. (56). In de districtszaal van Nickerie hebben twintig personen zaterdag hun polis van hun levensverzekering ontvangen.

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) die op werkbezoek was in het rijstdistrict heeft de eerste levensverzekeringspolis overhandigd aan de 56-jarige Ramrakha Oamawatie.

Het gaat om ambtenaren werkzaam bij het ministerie van Openbare Werken en Verkeer in Nickerie. De bewindsman zei dat de gaat om goede diensten die de bond beoogt,  waarbij het leed van de nabestaanden met deze levensverzekeringspolis wordt verzacht. Dit past volgens minister Nurmohamed helemaal in zijn beleid. Hij streeft ernaar om alle faciliteiten van alle ambtenaren werkzaam op het ministerie van OW weer nieuw leven in te blazen. "Dit is een van mijn doelen en ik ben blij dat het zover is."

Bondsvoorzitter Donovan Grep geeft aan dat het een heel belangrijke stap van de vakbond is. "Het gaat om een besparing voor de nabestaanden wanneer zij plotseling worden geconfronteerd met de dood". Het gaat om een stukje zekerheid dat de nabestaanden niet zomaar in de schulden worden gejaagd, maar sneller over middelen kunnen beschikken. De vakbondsman heeft zich ingezet opdat ambtenaren op het ministerie een levensverzekering kunnen sluiten, om het voor nabestaanden een stuk makkelijker te maken als de tijd daar is. Ambtenaren van andere ministeries mogen de verzekering ook sluiten, ook niet-bondsleden. Het gaat om individuele verzekeringen.

Voor Assembleelid Harriet Ramdien komt de bond met deze actie velen tegemoet. "Het gaat om een actie die voor de eerste keer is geïmplementeerd door een vakbond". Zowel Assembleelid Ramdien als waarnemend districtscommissaris Sherien Bansie juichen dit initiatief toe en hopen dat meerdere ambtenaren deze stap ook overwegen.

Landelijk zijn inmiddels meer dan 500 polissen aan zowel leden als niet-leden uitgereikt.

| starnieuws | Door: Redactie