• donderdag 29 July 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Overtreder (25) avondklok rijdt met auto in op agenten

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie

Agenten hebben in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 juni tijdens surveillance werkzaamheden twee vermoedelijke avondklok overtreders in de Duisburglaan ter hoogte van de Coesewijnestraat aangehouden. Het gaat om de 25-jarige bestuurder van een auto J.B. en de 21-jarige mede-inzittende S.P., zo meldt het Korps Politie Suriname dinsdag 15 juni.

Agenten zagen dat de twee met een personenauto op het fietspad reden. Bij het zien van de politie reden de mannen, kennelijk om uit handen van de politie te blijven, met een vaart achteruit. Zij werden toen klemgereden door de agenten. Aangezien zij hun weg op die manier niet konden vervolgen, reden zij met een volle vaart regelrecht op de agenten af, die zich in veiligheid wisten te brengen, waarna zij beide mannen aanhielden.

Bestuurder J.B., die niet in het bezit is van een geldig Surinaams rijbewijs, kon de bescheiden van het voertuig ook niet overleggen. Het voertuig werd hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen.

Tijdens de voorgeleiding verklaarde B., dat hij per vergissing had ingereden op de agenten. Ook zei hij, dat hij het voertuig zou gaan bijtanken, maar door zijn vriend werd misleid en overgehaald om weg te rijden.

S.P. hield de politie voor, dat hij op bezoek was bij zijn vriend en dat die hem thuis zou afzetten. Vanwege een verkeerde route die zij kozen, kwamen zij in aanraking met de politie.

Op grond van de tegenstrijdige verklaringen en vanwege het feit dat het tweetal op agenten had ingereden, zijn beide na overleg met het Openbaar Ministerie voor poging tot moord, poging tot doodslag en zware mishandeling met voorbedachten rade in verzekering gesteld.

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie