• zondag 11 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Overeenkomsten kunstgrasvelden op de operatie tafel

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie

De overeenkomsten die gesloten zijn over de kunstgrasvelden, zullen worden geëvalueerd.

De overeenkomst ‘Beheersorganisatie Kunstgrasvelden’ die getekend is door het toenmalige ministerie van Sport en Jeugdzaken met stichtingen en buurtorganisaties, zal onder een vergroot glas geplaatst worden. Dit zegt minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport. De buurtorganisaties en stichtingen uitgenodigd worden door de minister om over deze kwestie te praten. 
De minister laat optekenen dat de afgelopen buurtbewoners diverse problemen moesten incasseren over het gebruik van een kunstgrasveld. Deze velden zijn volgens Emanuël in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) aangelegd om nieuw talent te ontdekken of te begeleiden. De meeste velden worden niet onderhouden, ze zijn niet verlicht en de toegang tot het complex wordt ze verboden.

"Verder kan ik concluderen dat veel van deze overeenkomsten drie dagen vóór het aantreden van de regering Santokhi/Brunswijk verstrekt zijn aan stichtingen en buurtorganisaties. Het kan niet zo zijn dat de vorige regering overeenkomsten tekent met buurtorganisaties en stichtingen voor 20, 30 en zelf 50 jaren. Dit levert geen bijdrage aan onze bewegingscultuur," meent de bewindsvrouw.

Emanuël benadrukt het belang van sporten en verwees naar het Gericht Nationaal Sport Beleidsplan dat het ministerie heeft uitgebracht. Zij geeft aan dat sporten gestimuleerd wordt door de sportfaciliteiten dichterbij de gemeenschap te brengen. Het kan volgens haar niet zo zijn dat de gemeenschap geen gebruik daarvan kan maken. Emanuël zegt dat de regering zal blijven investeren in de districten, omdat de meeste talenten van daar komen “dus meki den kunstgrasvelden de toegankelijk gi ala sma”.

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie