• vrijdag 30 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Over twee weken gegevens bekend uit bronnen Dikkop en Baja

| dagblad de west | Door: Redactie

Het in Houston gevestigde APA Corporation heeft onlangs op dinsdag 21 juni aangekondigd dat haar joint venture met het Franse TotalEnergies een olie-ontdekking heeft gedaan bij de exploratie van Krabdagu, ver voor de kust van Suriname.  APA Corporation liet weten dat stroomtestgegevens die zijn verzameld, duiden op ongeveer 180 miljoen barrels aangesloten op de KBD-1-put. De joint venture APA-TotalEnergies boort momenteel de Dikkop-exploratieput in het centrale deel van Blok 58 met booreiland Maersk Valiant. Na voltooiing van de operaties in Dikkop, zal het boorplatform naar verwachting de exploratie- en beoordelingsactiviteiten voortzetten in het centrale deel van Blok 58.  Het boorschip

Noble Gerry de Souza was de afgelopen periode bezig gegevens te verzamelen in de volgende exploratieput, Baja, in de zuidwestelijke hoek van Blok 53. Baja ligt 11 km ten noordoosten van de onlangs aangekondigde ontdekking van Blok 58 in Krabdagu en zal Maastrichtian en Campanian doelen testen. Naar wij vernemen, zullen de gegevens van deze boringen binnen de komende twee weken bekend worden gemaakt.

APA Suriname en exploitant TotalEnergies hebben elk een werkbelang van 50% in blok 58.  APA Suriname, de exploitant, heeft een werkbelang van 45% in blok 53, Petronas heeft een werkbelang van 30% en CEPSA een werkbelang van 25%.

| dagblad de west | Door: Redactie