• woensdag 21 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Oud-bankdirecteur Anne Harmsma overhandigt boek over deviezenrecht aan president Santokhi

Datum: | Bron: gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi heeft uit handen van Anne Harmsma, het eerste exemplaar van het boekwerk getiteld ‘’Van Surinaams deviezenrecht, Een orientatie’’ in ontvangst genomen.

Volgens de auteur is er hierover in Suriname heel weinig geschreven. Harmsma gaat in zijn boekwerk in op een aantal zaken zoals de actualiteiten, de wetgeving van het deviezenrecht, rechterlijke uitspraken en opinies.

De Deviezenwet is zeer oud maar werd ingevoerd als een soort noodmaatregel om te voorkomen dat Duitsland, Nederlands grondgebied zou betreden en aan de haal zou gaan met de deviezen die zouden worden aangetroffen. Deze noodmaatregel is na de oorlog in 1947 omgezet in een wettelijke regeling die nu de deviezenregeling heet.

Een exemplaar van dit boekwerk is ook aangeboden aan de governor van de Centrale Bank van Suriname, Maurice Roemer.

Dit boekwerk kan inzicht verschaffen in de totale kadering van het deviezenrecht in ons land. Wij kunnen leren hoe wij moeten omgaan met het maken van nieuwe regelgeving.

De oud-bankdirecteur benadrukte daarbij dat vertrouwen het enige goede fundament is voor monetaire tactiek en politiek. Als dat vertrouwen beschaamd wordt kost het heel veel moeite om dat te herstellen, aldus Harmsma.

Datum: | Bron: gfcnieuws.com | Door: Redactie