• maandag 01 March 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Osaka verslaat Brady in Melbourne en verovert vierde Grand Slam-titel

Datum: | Bron: SME Sport | Door: Redactie

Naomi Osaka heeft zaterdag de vierde Grand Slam-titel in haar loopbaan veroverd. De Japanse rekende in de finale van de Australian Open zonder setverlies af met underdog Jennifer Brady.

De 23-jarige Osaka had een uur en twintig minuten nodig om de twee jaar oudere Amerikaanse te verslaan in Melbourne: 6-4 en 6-3. Brady sloeg te veel onnodige fouten om een serieuze kans te maken tegen de nummer drie van de wereld, die het hele toernooi maar één set verloor.

Het is de tweede keer dat Osaka de Australian Open op haar naam schrijft, nadat ze het Grand Slam-toernooi in 2019 voor het eerst won. De Aziatische heeft ook al twee US Open-titels (2018 en 2020) op haar erelijst staan. Ze is de eerste tennisster die haar eerste vier Grand Slam-finales wint sinds Monica Seles, die tussen 1990 en 1992 haar eerste zes finales won.

Brady beleefde een primeur in Melbourne, want de nummer 24 van de wereld bereikte nooit eerder de finale van een Grand Slam-toernooi. Op de US Open van 2020 werd ze in de halve eindstrijd uitgeschakeld door de latere winnares Osaka.

Haar succes op de Australian Open was niet alleen vanwege haar relatief lage ranking bewonderenswaardig te noemen. Brady was een van de 72 tennissers die bij aankomst in Melbourne veertien dagen op hun hotelkamer moesten blijven, omdat ze op de heenvlucht een vliegtuig deelden met een besmette persoon.

Datum: | Bron: SME Sport | Door: Redactie