• maandag 16 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Organisatie Bigi Broki Waka hoopt op hooguit eind maart

| suriname herald | Door: Redactie

De kogel is inmiddels door de kerk: de Bigi Broki Waka gaat dit weekend niet meer door. Maar de organisatie achter het loopevenement over de Jules Wijdenboschbrug houdt toch een klein beetje hoop dat het dit jaar nog kan plaatsvinden, weliswaar in aangepaste vorm zonder de wandel- en trimloop.

Nadat de organisatie vorige week groen licht kreeg van het Outbreak Management Team (OMT) vernamen voorzitter Hans Girjasing van de Stichting Bigi Broki Waka en zijn organisatiegenoten gisteren van de districtscommissarissen (dc’s) Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost en Mohamedshafiek Radjab van Commewijne dat het evenement niet kon doorgaan op 9 januari. De organisatie moest toestemming krijgen van beide dc’s, omdat er tijdens het evenement in beide districten wordt gelopen.

De organisatie is teleurgesteld, maar had er wel rekening mee gehouden dat er geen toestemming zou komen. “Dinsdagochtend werden we wakker en de besmettingen waren al bijna 800. Toen hadden we onze twijfels al dat we geen positief antwoord zouden krijgen,” zegt Girjasing.

Eind maart
Maar hij gooit de handdoek nog niet in de ring. Afhankelijk van het verloop van de besmettingen wil Girjasing het evenement hooguit aan het einde van het eerste kwartaal van dit jaar nog organiseren. “We kijken nog tot eind maart. Hopelijk nemen de besmettingen al zodanig af, maar voor nu kunnen we alleen afwachten.”

De organisatie heeft er ook een zwaar hoofd in dat andere evenementen die zij organiseert zoals de Brownsberg Run 2 the Top, die normaliter in april wordt gehouden, en het Great Outdoor Event, een wedstrijd waarbij er wordt gelopen en gefietst in de jungle. Girjasing: “Het vorig jaar hebben we vanwege COVID-19 0,0 kunnen doen. We hopen dat dat zo snel mogelijk verandert, maar het hangt allemaal af van hoe de pandemie zich voortbeweegt.”

Guillano Bruce

| suriname herald | Door: Redactie