• dinsdag 27 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Organic Movement terug op straat na evaluatie

| starnieuws | Door: Redactie

Organic Movement heeft na een evaluatie besloten weer de straat op te gaan komende zaterdag. 

Organic Movement heeft besloten de straatacties weer op te pakken. De afgelopen dagen is aan zelfevaluatie gedaan, deelt de organisatie mee. Zaterdag wordt een protestactie gehouden, waarbij alle groeperingen een podium zullen krijgen om hun zegje te doen. Alle 51 Assembleeleden zijn uitgenodigd om mee te doen aan de manifestatie. 

"Wij hebben alle kritieken en aandachtspunten besproken. Naast veel opbouwende kritiek was de roep vanuit de samenleving om door te gaan met deze zeer rechtvaardige strijd, enorm groot. We hebben een aantal zeer redelijke eisen

die uit het volk voortkwamen gesteld aan de regering, en gemerkt dat daar beweging in is. Maar dat betekent niet dat we achterover kunnen leunen, want de gevraagde zaken zijn nog niet doorgevoerd. Naar aanleiding van adviezen van deskundigen en kritische oplettende burgers uit de samenleving hebben we besloten om onze strategieën aan te passen," deelt Organic Movement mee. 

Zaterdag 13 augustus om 09:00 uur wordt een protestmanifestatie gehouden, waarbij alle politieke organisaties, alle vakbonden, maatschappelijke groeperingen, activisten, belangenorganisaties en het bedrijfsleven worden opgeroepen deel te nemen aan deze nationale protestactie. "Wij zullen van iedere organisatie of groepering een afgevaardigde het podium bieden om namens hun achterban de specifieke noden en problemen kenbaar te maken. Dit met als doel om de vele knelpunten die Suriname momenteel kent, te inventariseren en aan te bieden aan onze aanwezige volksvertegenwoordigers. 

De Nationale Assemblee, het parlement van Suriname, is het formele instituut om de soevereine wil van het volk te vertolken. Daarom hebben wij van Organic Movement een schrijven gericht aan DNA, waarbij wij alle 51 volksvertegenwoordigers hebben uitgenodigd om deel te nemen aan deze manifestatie. Hen wordt gevraagd om met het volk, dat mandaat heeft gegeven aan de Assembleeleden, te komen praten.

| starnieuws | Door: Redactie