• zondag 25 July 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

OPSPORING HOEFDRAAD NOG GAANDE/ CUBA OM INFORMATIE GEVRAAGD

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

“We kregen bericht van de procureur-generaal dat er een hernieuwd verzoek gegaan is, nadat er weer wat aanvullende informatie gevraagd was.

We hebben bevestiging gehad van Interpol dat nu het verzoek binnen is voor de “Red Notice”, de internationale signalering. De Red Notice is niets anders dan signalering en aanhouding en uitlevering”, zei president Chandrikapersad Santhoki tijdens de regeringspersconferentie van woensdag. Door de procureur-generaal (pg) is sedert 11 augustus 2020 opsporing gelast naar Gillmore Hoefdraad, de gewezen minister van Financiën onder het Kabinet Bouterse-Adhin. De in ongenade gevallen ex-minister lijkt echter van de aardbodem verdwenen.

Volgens hardnekkige geruchten bevindt hij zich op Cuba, maar dit kan nog niet bevestigd worden.

Via een diplomatieke nota is aan de Cubaanse regering informatie hierover gevraagd. Het antwoord kan wel een maand op zich laten wachten. Hoefdraad wordt verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan overtreding van de Anticorruptiewet, Bankwet, wet Money laundering, ambtsverduistering en oplichting zoals omschreven in het Surinaams Wetboek van strafrecht. Santokhi roept nationaal en internationaal eenieder op om mee te werken aan de opsporing van Hoefdraad.

De Red Notices wordt door Interpol uitgevaardigd voor voortvluchtigen die worden gezocht om te worden vervolgd of om een straf uit te zitten. Een rood bericht is een verzoek aan rechtshandhavingsinstanties overal ter wereld, om een persoon op te sporen en voorlopig aan te houden in afwachting van uitlevering, overlevering of een soortgelijke gerechtelijke actie. “Dus we kijken uit wat dat gaat opleveren”, aldus Santokhi.

UNITEDNEWS

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie