• zondag 04 December 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Opnieuw jonge bodybuilder (29) dood: ‘dit is de meest gevaarlijke sport’

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Gisteren werd de bodybuilding wereld opnieuw in diepe rouw gedompeld door het heengaan van de bekende Amerikaanse influencer en bodybuilder Bostin Loyd, 29-jaar.

Hij zou volgens de bekende coach Dave Palumbo thuis na de training in de keuken in elkaar zijn gezakt in het bijzijn van zijn vrouw Ariella.

Van hem was bekend dat hij sinds zijn tienerjaren hoge dosis anabolen gebruikte en veelvuldig experimenteerde met diverse (stimulerende) middelen.

Bostin Loyd.

Hij was één van de eerste ‘fitness-influencers’ die daar open en eerlijk over sprak in tegenstelling tot anderen die hun dopinggebruik verhulden, en kreeg daardoor een nogal speciale status in de

online fitnesswereld.

Bostin, die overigens ook vader was, leed al geruime tijd aan nierproblemen. Mogelijk werden deze verernstigt of veroorzaakt door een peptide die hij nabij het orgaan injecteerde, met als doel vetverlies.

Vermoedt wordt dat hij stierf aan een hartaanval, hoewel een autopsie de doodsoorzaak nog moet bevestigen. Een ruim aantal vrij jonge sportgenoten ging de 29-jarige de afgelopen tientallen jaren al voor.

Aan GFC Nieuws vertelt de Europese verjongingsexpert Jonathan Clarke dat trainen juist heel erg gezond is, maar het probleem ligt bij de grote hoeveelheid doping die deze sporters gebruiken.

Volgens hem is het algemeen bekend dat top bodybuilders extreem hoge doses prestatieverbeterende middelen, groeihormoon (GH), diuretica en insuline gebruiken, die vaak desastreuze gevolgen hebben voor de gezondheid.

Jonathan Clarke.

“Veel bodybuilders zijn niet proactief bezig met hun gezondheid of hebben er weinig verstand van. Het is voor hen essentieel om meerdere malen per jaar bloedonderzoek te doen om belangrijke parameters zoals hun lipidenprofiel in de gaten te houden.

“Het instandhouden van een gezonde bloeddruk is van fundamenteel belang voor deze groep. Elke bodybuilder hoort een bloeddrukmeter in huis te hebben en in geval van hypertensie, in overleg met een arts starten met een angiotensinereceptorblokker (ARB) of een ACE-remmer”, aldus Jonathan Clarke.

De bekende Canadese voormalig topbodybuilder Greg Doucette vindt de sport de gevaarlijkste en pleit regelmatig voor meer bewustzijn.

foto artikel ter illustratie

| gfcnieuws.com | Door: Redactie