• donderdag 01 December 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Opnames ‘Kofi’s Tori’ in Suriname

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO — Na de jeugdfilm ‘Leeuwin’ een kleine maand terug, worden er nu ook beelden van de serie ‘Kofi’s Tori’ in Suriname geschoten. De opnames begonnen op 22 september en vrijdag wordt er voor het laatst geschoten in Paramaribo. Een preview van ‘Kofi’s Tori’ is te zien tijdens het Cinekid Festival op 21 oktober in Amsterdam.

De hoofdrol wordt vertolkt door de in Paramaribo geboren Daniël Kolf, die recentelijk door de Nederlandse kranten NRC en de Volkskrant werd uitgeroepen tot Acteertalent van 2022 en Rijzende Ster. Hij heeft vanaf zijn achtste acteerlessen gevolgd bij de Jeugdtheaterschool On Stage van actrice Helen Kamperveen, die

hij zijn goeroe noemt.

In ‘Kofi’s Tori’ vertelt de jong tot slaaf gemaakte Kofi over het leven op de plantage, zijn broer, zijn baas, zijn geliefde, zijn verleden en zijn vluchtpoging. Volgens The Back Lot speelt het verhaal zich af in het verleden, maar wordt het voor de kijkers vertaald naar het heden door gebruik te maken van moderne technologie. “Zo zien we de hoofdpersoon met een mobiele telefoon. Vanuit zijn eigen perspectief vlogt hij over het slavernijverleden voor zapp.nl en Instagram.”

The Back Lot, belast met de opnames in samenwerking met producent Steppingstone, is verantwoordelijk voor de productie in Suriname. Ze zegt dat meer dan de helft van de crew lokaal is en dat Suriname daar trots op mag zijn. De Surinaamse acteurs die een rol hebben in de film zijn Humphrey van Hetten (Fergus), Giesla Panka-Lecton (Ama), Ichryeau Laurens (Kwame) en Rio Zalman (Jacob). Verder zijn er vijftig figuranten uit het land.

De jeugdserie wordt geregisseerd door Robbert Doelwijt, terwijl het scenario is geschreven door Shirley Gast en Sergej Groenhart onder eindredactie van Ashar Medina. ‘Kofi’s Tori’ wordt geproduceerd door Steppingstone in coproductie met de EO en komt tot stand met steun van het NPO Fonds. De serie is vanaf 10 november te volgen via het Instagram-, YouTube– en TikTok-kanaal van NPO Zapp en via zapp.nl.

| de ware tijd | Door: Redactie