• zondag 14 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Open brief aan president over moord op Herman Gooding

| starnieuws | Door: Redactie

De vermoorde politie-inspecteur Herman Gooding.

Geachte president Santokhi,

Langs deze weg wil ik u in herinnering brengen, wijlen mijn vader inspecteur Herman Gooding, die op deze dag, 5 augustus in het jaar 1990, tijdens het uitoefenen van zijn functie vermoord werd. Mijn vader werkte in die periode onder u en tijdens een herdenkingsdienst waar hij postuum geëerd werd, heeft u beloofd dat deze lafhartige moord tot de bodem onderzocht zou worden.
Uw E-book heb ik gelezen waarin beschreven staat hoe u die nacht heeft beleefd, dat u die nacht ook vreesde voor uw eigen leven omdat u de boodschap had gekregen dat u ook zou worden opgehaald. Toen de ochtend aanbrak voelde u zich blij als nooit tevoren want u had het overleefd.

Voor ons als familie was het een zwarte dag. Mijn moeder was haar echtgenoot kwijt en wij onze vader en dat allemaal omdat mijn vader stond voor wet en recht. Na de moord werden 'blinde muren' opgeworpen en alles werd in de doofpot gestopt, tot de dag van vandaag.

U bent nu president... daarom is mijn vraag: "wanneer zullen wij meemaken dat er in ons geliefd Suriname gerechtigheid zal zegevieren en de daders opgespoord, vervolgd en berecht zullen worden?" President Santokhi, het is nu aan u om daadwerkelijk de moord van Inspecteur Herman Gooding, één van uw Waarachtige Manschappen, te laten onderzoeken.

Wij kijken uit naar uw reactie.
Bij voorbaat dank,

Melinda Nijbroek-Gooding

| starnieuws | Door: Redactie