• zaterdag 10 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

OOSTENRIJK ONDERZOEKT PARTIJ VACCINS ASTRAZENECA NA INCIDENT

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Oostenrijk heeft uit voorzorg de inentingen met een partij coronavaccins van AstraZeneca opgeschort nadat een vrouw overleed en een ander ziek werd.

Een 49-jarige vrouw overleed als gevolg van ernstige stollingsstoornissen en een 35-jarige vrouw ontwikkelde een longembolie maar is herstellende, aldus de autoriteiten. Een longembolie is een acute longaandoening die wordt veroorzaakt door een losgeraakte bloedklont. „Momenteel is er geen bewijs van een oorzakelijk verband met de vaccinatie”, liet de gezondheidsdienst weten.

Oostenrijkse media meldden dat de vrouwen beiden verpleegsters zijn in de Zwettl-kliniek in de deelstaat Neder-Oostenrijk. De autoriteiten zeggen dat bloedstollingen niet tot de bekende bijwerkingen van het vaccin behoren en onderzoekt het incident om elk mogelijk verband volledig uit te sluiten.

„Als voorzorgsmaatregel worden de resterende voorraden van de betrokken vaccinbatch niet meer uitgegeven of gevaccineerd”, voegde de gezondheidsautoriteit eraan toe.

Een woordvoerder van AstraZeneca zei dat „er geen bevestigde ernstige ongewenste voorvallen in verband met het vaccin zijn geweest” en dat alle batches worden onderworpen aan strenge en rigoureuze kwaliteitscontroles.

Uit proeven en ervaringen in de praktijk bleek tot dusver dat het vaccin veilig en doeltreffend is en dat het in meer dan vijftig landen voor gebruik is goedgekeurd, aldus de woordvoerder. AstraZeneca zei ook dat het in contact staat met de Oostenrijkse autoriteiten en dat het het onderzoek volledig zal steunen.

CORONA UPDATE

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie