• zaterdag 23 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

‘Ook reguliere zorg door toename Covid-19 in geding’

Datum: | Bron: de ware tijd | Door: Redactie

Voorlezen

‘Ook reguliere zorg door toename Covid-19 in geding’

14/09/2021 22:08 - Van onze redactie

 

PARAMARIBO - De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) meldt dat het zorgsysteem ernstig onder druk staat. “De werklast voor het gezondheidspersoneel is heel hoog, de beschikbare geneesmiddelen en verbruiksartikelen zijn schaars. En ook de reguliere zorg, de non-covidzorg, heeft erg veel te verduren als gevolg van deze situatie en komt voor een belangrijk deel in het geding”, meldt de vereniging.

Het duurt nu al langer dan een jaar dat wij als Surinamers en de rest van de wereld door COVID-19 geteisterd worden en inmiddels zijn wij in ons land in een vierde besmettingsgolf beland, terwijl wij nauwelijks een daling van de derde hebben gekend. De VMS doet dan ook een dringend beroep op de bevolking om de MoHaNa maatregelen na te leven en zich te laten vaccineren.

"Vele van onze medeburgers zijn heel ernstig ziek geworden en een aantal is helaas ook komen te overlijden. Ziekte dan wel ernstige ziekte als gevolg van Covid-19 is te voorkomen door vaccinatie. De VMS roept elke burger op zich te laten vaccineren (teki dresi wakti siki)", aldus het persbericht.

Indien de behoefte aan meer informatie met betrekking tot vaccinatie bestaat, verzoekt de vereniging een ieder contact te maken met de behandelende huisarts.

  Tweet  Gerelateerde artikelenCovid-19: 7 doden en 649 nieuwe besmettingenCovid-19: 2 doden, 415 besmettingenCovid-19 krijgt voet aan grond in Boven-SurinameUPDATE: Covid-19: 3 doden, 497 besmettingenCovid-19: 5 doden, 312 besmettingen Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: de ware tijd | Door: Redactie