• zaterdag 04 December 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ook privéterreinen in noord geoccupeerd

| dagblad de west | Door: Redactie

Ook privéterreinen die grenzen aan het Dalian-project te Paramaribo-Noord, zijn de afgelopen week geoccupeerd. Het gaat om percelen van verkavelaar Intervast. Ram Mathoera, directeur van Intervast, zei in gesprek met een lokaal medium dat niet alle percelen juridisch zijn overgedragen, omdat bepaalde mensen nog maandelijks aflossen.

Hij gaf aan dat tijdens de occupatie van het Dalian-project, er ook een heleboel percelen binnen zijn project zijn geoccupeerd. “Mensen hebben naamborden geplaatst op een heleboel gronden die Intervast toebehoren. Wij zijn een aanliggend project en vallen totaal niet onder de overheid, maar men heeft duidelijk lak daaraan”, aldus Mathoera.  Volgens hem is de districtscommissaris van Paramaribo-Noord reeds op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen. “Hij heeft mij geadviseerd aangifte toe doen op Geyersvlijt. Daar is de aangifte nog niet opgenomen, omdat we hebben vernomen dat een speciale agent die belast is met de kwestie, op dat moment niet binnen was.” Mathoera stelde dat het om een zeer ernstige zaak gaat, omdat er doodsbedreigingen zijn gedaan aan zijn adres en aan zijn personeel. “We hebben geprobeerd de mensen de situatie uit te leggen, maar we werden met houwers bedreigd.

Er is zelf een wapen aan te pas gekomen, dus het gaat om een zeer ernstige zaak. De komende week zal Mathoera contact maken met de eigenaren van de gronden, zodat ze hun tegoeden kunnen beschermen. “Juridisch zijn we niet verantwoordelijk meer voor percelen die zijn overgedragen, maar we zullen wel moeten zoeken naar een oplossing voor zij die nog aflossen. Bovendien hebben we het perceel verkocht met bepaalde standaarden. De manier waarop zaken eraan toe gaat, is daar absoluut niet één van”, aldus Mathoera.

| dagblad de west | Door: Redactie