• dinsdag 15 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

OOK PARTICULIERE INITIATIEVEN VOOR HULPVERLENING AAN ST. VINCENT

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

De rust keert terug op de eilandengroep St. Vincent en de Grenadines nadat vorige maand de vulkaan La Soufrière op hoofdeiland St. Vincent tot uitbarsting kwam. De doodtoestand is teruggebracht van ‘rood’ naar ‘oranje’.

Uit alle delen van de wereld is er hulp aangeboden om het getroffen eiland bij te staan. Ook vanuit Suriname zijn er wat voorzieningen getroffen om het Caricom-zusterland een helpende hand te bieden. Dit komt vanuit zowel de overheid als burgerlijke initiatieven. Adventist Development and Relief Agency (ADRA) Suriname is zo’n organisatie die met humanitaire steun over de brug is gekomen.

Vorige week is er een inzamelingsactie voor hulpgoederen gehouden. Er is ondersteuning gekomen van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) en ALDIMIJ; een zustermaatschappij van Rudisa Beverages Company N.V. “De mensen op het eiland hebben weinig toegang tot gezond drinkwater, voedingsmiddelen, schoonmaakmiddelen en nog veel meer. We hebben gemeend om een steentje bij de dragen om de crisis te helpen oplossen”, zegt Steven Tulip, directeur van ADRA Suriname.

Hij praat over een heel goede inzamelingsactie. Er is vooral binnen de kerkelijke gemeente naar ondersteuning gevraagd. “ADRA is namelijk een werkarm van de Kerkgenootschap der Zevendedagsadventisten, en wereldwijd hebben we kerken.

Overal waar er een Advent kerk is, is er dus zo een ADRA agency die ervoor zorgt om te helpen bij rampen en andersoortige projecten”, legt Tulip uit. “We hebben gemobiliseerd onder onze leden om te doneren. We hebben daarin ook partners gevonden. Het NCCR heeft ons de gelegenheid geboden om water te versturen met de container die ze deze week of volgend week sturen naar St. Vincent and the Grenadines. En ALDIMIJ NV, dat is van RUDISA Group, die heeft ook bijgedragen door een deel van de trays water die we hebben gedoneerd te sponsoren. Eigenlijk hebben ze iets meer gezet erbij gezet dan wat wij hebben gesponsord.” Het gaat in totaal om 240 rekken water, waarvan 40 door Rudisa zijn gesponsord.

UNITEDNEWS

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie