• woensdag 19 January 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Onwaarheden in proces-verbaal Jason Pinas

| suriname herald | Door: Redactie

De agenten die de aangifte van journalist, Jason Pinas, hebben opgenomen hebben zaken in het proces-verbaal opgebracht die nimmer door de benadeelde zijn gezegd tijdens het verhoor. Dit bleek gisteren tijdens de eerste zitting van de rechtszaak van de journalist tegen de lijfwachten van de vicepresident te weten Kofie K., Hugo B. en Rinaldo P. De verdachten staan terecht voor mishandeling, openlijke geweldpleging en diefstal.

"Het gebeurt vaker dat agenten zaken optekenen, die niet zijn gezegd door verdachten," zegt de raadsvrouwe van de journalist, Georgette Leter. De agenten hebben verklaard, dat Pinas niet gevraagd zou hebben voor verdere strafvervolging. "Dit is absoluut niet zo. Die vraag is nooit aan hem gesteld. Hij wist ook niet dat hij dat had moeten vragen. Ondanks dat niet het geval is geweest, heeft hij niet gezegd dat hij geen verdere strafvervolging wil. De kantonrechter moet beslissen wat er met die verklaringen wordt gedaan," stelt de pleitbezorger van de benadeelde.

Pinas kon zich niet terugvinden in alle verklaringen van de verdachten, zegt zijn advocaat. "De afdeling Digitale Recherche zou aanwezig zijn om de beelden te tonen, maar vanwege een ander geval konden ze niet aanwezig zijn," zegt Leter verder.

Desondanks stelt Leter dat de zaak goed is verlopen. Pinas is als getuige gehoord. Hij heeft uitgebreid verteld wat zich heeft afgespeeld op 14 december 2021. Hij is gehoord door de rechter, de officier van justitie en de advocaat van de verdachten. "Ik heb mij namens mijn cliënt gevoegd in de zaak. Bij de eerstvolgende zitting zal ik mijn verzoekschrift indienen bij de kantonrechter."

Naomi Hoever

| suriname herald | Door: Redactie