• zondag 05 December 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ontzield lichaam 17-jarige geborgen nabij Gingidan

| de ware tijd | Door: Redactie

Ontzield lichaam 17-jarige geborgen nabij Gingidan

25/11/2021 18:03 - Samuel Wens

Het is niet de eerste keer dat iemand op die plek verdrinkt. Foto: Samuel Wens  

BOVEN-SURINAME - Het ontzielde lichaam van de zeventienjarige Ezechiel Misidjan is donderdag geborgen. De jongen verdween dinsdag in de Boven-Surinamerivier bij het dorp Pikin Slee in de diepte, toen hij door een stroomversnelling werd meegesleurd.

De zeventienjarige puber is zoon van de verpleegkundige Natachia Pinas die als verpleegkundige bij de poli van de Medische Zending werkt in Pikin Slee. Naar de Ware Tijd verneemt was Ezechiel nadat hij zijn haar had geknipt naar de aanmeerplaats van de school gelopen om te baden. Bij die gelegenheid verdween hij in de diepte. Ezechiel groeide op in Frans-Guyana bij zijn vader en was niet bekend met de sterke stroming die er rond de rotsen kan ontstaan. Ongeloof

Twee jongens van negen en twaalf jaar die bij hem in de buurt waren, probeerden tevergeefs om hem te redden. Reaĺdo Goedewacht is schoolleider in het dorp en kan nog steeds niet geloven dat de jongen zo snel aan zijn einde is gekomen. "Hij bruisde van energie. Ik hoorde mijn collega's wel gillen, maar sloeg er geen acht op. Dat doen ze wel vaker. Toen ik eindelijk vroeg wat er aan de hand was, kreeg ik dit slecht nieuws te horen," zegt Goedewacht.

Sinds zijn verdwijning dinsdag startten de buurtdorpen van Pikin Slee, Botopasi, Futunakaba, Grantatai en Bindikwai, een zoekactie naar de jongen onder leiding van de politie van Atjoni. Donderdagochtend rond tien uur is het stoffelijk overschot bij de Gingindansula - enige tijd varen vanaf de plaats waar hij verdween - gelokaliseerd. Het levenloos lichaam is door de politie in beslag genomen. Het is niet de eerste verdrinkingsdood op die plek.

  Tweet  Gerelateerde artikelenZeventienjarige mogelijk verdronken te Pikin SleeSeniorenburger dood aangetroffen bij dorp KambaloewaSefanja Lisse zal eerste bezoek Adawai nooit terug kunnen vertellen22-jarige vermoedelijk verdronken in binnenlandVenezolaan verdronken in irrigatiekanaal Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie