• maandag 21 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ontvluchte patiënt RZW overleden; familie ontstemd

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie

Een patiënt (46) die opgenomen was op de Covid-unit van het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) zag kans om tegen 20.30 uur woensdagavond te vluchten. De patiënt sprong over de schutting van het ziekenhuis en vluchtte het bos in. De bewaking van het ziekenhuis heeft hem achternagezeten, maar de patiënt was verdwenen. Vanmorgen tegen 8.00 uur is de man op een afstand van ongeveer 200 meters dood aangetroffen.

Algemeen directeur Jason van Genderen om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de politie ingeschakeld werd gisteravond. Samen met de bewaking heeft de politie de zoektocht ingezet tot 23.30 uur. Daarna is de bewaking samen met familieleden verdergegaan. Vanmorgen werd het ontzielde lichaam aangetroffen. Een arts heeft de dood vastgesteld. Op het lijk zal er obductie gepleegd worden en de doodsoorzaak zal nagegaan worden, stelt Van Genderen. Hij benadrukt dat er met man en macht gezocht is naar de patiënt, zonder het gewenste resultaat.

Een ooggetuige die zich vanmorgen ter plekke bevond te RZW om gevaccineerd te worden, zegt aan Starnieuws dat een vijftal familieleden vreselijk  tekeerging op het terrein van RZW. De familie was daarnaast live op Facebook bezig en gaf aan dat het RZW de patiënt heeft vermoord. Volgens de ooggetuige was de familie zo luidruchtig bezig, dat er absoluut geen rekening gehouden werd met andere patiënten die daar waren en met mensen die gevaccineerd wilden worden. De familie vond dat Covid-19 niet bestaat en dat de patiënt thuis zelf zou genezen. Uiteindelijk moest de vaccinatie stopgezet worden.

Van Genderen hiermee geconfronteerd, zegt dat hij de vaccinatie daadwerkelijk heeft moeten stoppen. Nadat de politie en de militairen weer voor orde gezorgd hadden, werd het vaccinatieproces voortgezet. De directeur zegt dat de familie niet geloofde dat de patiënt Covid-19-positief was en hebben het RZW voor van alles en nog wat uitgemaakt.  Een andere ooggetuige bevestigde het verhaal van Van Genderen. Ze vertelde aan Starnieuws dat ze angstig was geworden door de familieleden die gewelddadig deden en erg opstandig waren. Duidelijk was dat ze niet in Covid-19 geloofden.

    Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie