• donderdag 30 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Online registratie babyvoeding nog steeds mogelijk

| dagblad suriname | Door: Redactie

Tijdig registreren om in aanmerking te komen

Het ministerie van Volksgezondheid laat weten, dat het nog steeds mogelijk is om online te registreren om in aanmerking te komen voor babyvoeding. Dit is een tegemoetkoming voor ouders van baby’s die jonger zijn dan 1 jaar.

Uit diverse berichtgevingen is gebleken, dat ouders geen babyvoeding hebben ontvangen of niet in aanmerking zijn gekomen na registratie. Het ministerie wenst te benadrukken, dat er een procedure is om in aanmerking te komen voor de babyvoeding.

Na registratie begint het proces van controle en voorwaarden om na te gaan als u in aanmerking komt voor de babyvoeding. De

babyvoeding wordt besteld en geleverd bij de desbetreffende RGD-poli waar de administratie wordt gedaan voor het ophalen. Dit alles gebeurt niet binnen een dag, zoals vele ouders verwachten. Het kan soms een tot twee maanden duren voordat de babyvoeding beschikbaar is. De RGD-poli’s zorgen voor de distributie en daarover wordt u geïnformeerd.

Indien men de registratie heeft gedaan waarbij een baby 8 of 9 maanden oud is en de babyvoeding pas beschikbaar is wanneer de baby reeds een  jaar oud is, dan komt men automatisch niet meer in aanmerking voor de babyvoeding. Het is voor baby’s onder 1 jaar. 

Het ministerie adviseert daarom om zo vroeg als mogelijk de registratie te doen om teleurstelling te voorkomen en attendeert mensen erop om de officiële berichten te volgen van het ministerie van Volksgezondheid.

De link om te registeren is te vinden op www.gov.sr:https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=DaGlDDKmTEKFxIqOBrw…

| dagblad suriname | Door: Redactie