• zondag 25 July 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

ONDUIDELIJKHEID OVER MISLUKTE HUIZENFABRIEK VORIGE REGERING

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Er zal een onderzoek moeten komen naar de status van woningbouwprojecten die zijn uitgevoerd door de vorige regering, waaronder ook de huizenfabriek Broad Homes Suriname dat in Para is opgezet.

Asiskumar Gajadien, fractieleider van de coalitie in De Nationale Assemblee (DNA), zegt dat er veel niet in de haak is. Tijdens de begrotingsbehandeling 2020 heeft hij daarover vragen gesteld, maar de antwoorden zijn uitgebleven. “De regering heeft toen niet beantwoord. Maar wat ik wel nu vraag, na een jaar, is dat men wel instaat moet zijn een grondig onderzoek te presenteren aan het parlement, wat voor rotzooi er daar uitgehaald is”, zegt de VHP-parlementariër tijdens de behandeling van de staatsbegroting 2021.

“We hebben tijdens de Begrotingsbehandeling van 2020, de regering informatie gevraagd over de huizenfabriek. Over het perceel dat daar is, en dat het uitgegeven was. Waarop er zelf beslagen waren, een hele warboel”, stelt Gajadien. Hij maakt melding van een stichting die nu eigenaar zou zijn van het terrein waarop de huizenfabriek van Broad Homes Suriname staat. “Wat ik vraag is dat de regering ons serieus antwoord geeft op onderzoek dat gepleegd is.”

De huizenfabriek is in 2015 groots aangekondigd en geopend door de toenmalige president, Desi Bouterse. De fabriek zou per jaar 3000 huizen produceren, met zelfs exportpotentie naar de regio. In minder dan een jaar begonnen de eerste problemen; de regering was financieel niet in staat om voor de prefab-huizen te betalen voor haar woningbouwprogramma’s. Met het chinees bedrijf is toen overeengekomen dat zij de woningen zou voorfinancieren. Het is onduidelijk waarom het programma is misgelopen en wat momenteel de status van de fabriek is.

UNITEDNEWS

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie