• donderdag 30 June 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

“Ondernemen tijdens COVID-19 is je dromen volgen”

| suriname herald | Door: Redactie

Santoucha Slijngard is vorig jaar tijdens de COVID-19-pandemie gestart met haar eigen onderneming, genaamd Thrific. Slijngard heeft altijd hart gehad voor het willen ondernemen en is begonnen met een shop. Volgens haar is kleding duur en men wil liever goedkopere kleding aanschaffen. Er wordt volgens haar nu niet meer gelet op een kledingstuk, als dat tweedehands is of niet. Personen willen niet veel meer uitgeven aan kleding, vooral als gekeken wordt naar de economische situatie van het land.

Slijngard thrift ook zelf haar kleding. Als ze kijkt naar het aantal dat ze verkoopt mag zij niet ontevreden zijn. De meeste klanten kiezen ervoor om hun kledingstukken tot aan huis te laten leveren. Het is haar ook opgevallen dat wanneer ze meer promoot ze ook meer verkoopt. Naast het ondernemen heeft deze dya dya Sranan uma ook nog een vaste baan die ze moet combineren.

Naast het verkopen van kleding wil ze in de toekomst nog veel meer doen. Personen kunnen in de shop ook terecht voor het doen van hun haar. Samen met haar zakenpartner bekijkt ze mogelijkheden voor het verder uitbreiden van hun business. "Als je gaat kijken naar iedereen doet het al, ga je nooit met een onderneming starten."

Foto: Suriname Herald

Slijngard zegt altijd: "Iedereen doet het al, maar wat kan jij anders doen dat jij nog niet doet. Je persoonlijkheid moet voor zichzelf spreken. Je service en energie spelen een heel grote rol bij het ondernemen. Als iemand a, b, c aanbiedt, moet jij d, e en f aanbieden aan de klanten."

Voor nu wil Slijngard kleine trainingen volgen ter versterking van zichzelf. Zij ziet voor nu ervan af om haar PhD te behalen, want dat is meer onderzoek doen in het veld. Zij vindt onderzoek doen niet leuk, vandaar zij zich zal inzetten op andere gebieden.

Haar boodschap is ‘get up and do it’. Vrouwen kunnen veel meer doen. "Probeer het gewoon anders te doen en probeer op jezelf te rekenen en vertrouwen op je eigen kracht. En praat ook met anderen over je mogelijke ideeën die jou van advies kunnen voorzien." Slijngard heeft nu ook een eigen locatie op het terrein van Naks.

| suriname herald | Door: Redactie