• woensdag 27 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Onderdirectoraat Jeugdzaken Nickerie organiseert sportdag voor jeugdigen 

| dagblad suriname | Door: Redactie

De afdeling Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken heeft in het kader van de vakantiedagen en ter ontspanning van de jeugdigen in het district Nickerie een vakantieproject geïmiteerd. Jeugdigen ouder dan 10 jaar zullen geaccommodeerd worden om leuke activiteiten bij te wonen.

Activiteiten

Op 18 september hield het Onderdirectoraat Jeugdcentra (ODJ) in Nickerie het project “Veilig vakantiegenot 2023 met de vliegers en meer!”. Het geheel ging van start om 9.00 uur, en de sluiting was om 13.00 uur.

De verschillende activiteiten waaraan de jeugdigen deel konden nemen waren vliegerwedstrijden, het leren maken van een vlieger, schminken, kinderspelen, puzzelen en er

waren demonstraties van het Korps Politie Suriname en het  Korps Brandweer Suriname.

Doel vakantieactiviteit 

In gesprek met Angéle Lieveld, functionaris bij het Onderdirectoraat, gaf ze te kennen aan de redactie van Dagblad Suriname, dat het doel van de activiteiten inhoudt dat de jeugdigen op een creatieve, aangename en vooral spontane manier kunnen genieten van de vakantie

Jaarlijks terugkerend evenement?

Op de vraag van de redactie of dit project een jaarlijks terugkerend evenement zal worden geeft Lieveld te kennen, dat ODJ Nickerie de mogelijkheden bekijkt om zinvol bezig te zijn met deze doelgroep. Sinds de Covid-pandemie zijn volgens Lieveld de vakantieactiviteiten van het Directoraat Jeugdzaken komen weg te vallen. “Met de ondersteuning van donateurs die ons werk met en voor de jeugd een warm hart toedragen, is het steeds weer mogelijk geslaagde projecten te draaien”, geeft Lieveld verder in het gesprek aan.

“Wij werken naar verbetering van elk project en continuering van dit soort projecten. De jeugdigen mogen morgen ook tegen een gereduceerde prijs zwemmen in het Algemeen Zwembad dat valt onder het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport. Dit is een Nickeriaans project. Door Nickerianen voor de Nickeriaanse jeugd. ODJ Nickerie zegt niet voor niets: De Jeugd, het Fundament van onze Toekomst”, geeft Lieveld aan het eind van het gesprek te kennen.

| dagblad suriname | Door: Redactie