• woensdag 19 January 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Omicron in Suriname bevestigd, hoe dan?

| suriname herald | Door: Redactie

In een avondblad stond het volgende: “Het aantal COVID-besmettingen in Suriname is nog steeds zorgwekkend. Zo zijn het afgelopen etmaal 1009 gevallen gerapporteerd. De toename is waarschijnlijk te wijten aan de omicronvariant die volgens het ministerie van Volksgezondheid, gedetecteerd is in Suriname”.

Uit de laatste batch COVID-19-samples die gestuurd zijn naar Nederland voor genetic sequencing, blijkt dat de omicronvariant reeds in ons land is. In Suriname kan alleen vastgesteld worden of iemand met COVID-19 besmet is. Om duidelijkheid te krijgen over welke variant van het COVID-19-virus het gaat, worden de samples voor onderzoek opgestuurd naar het laboratorium van de Erasmus Universiteit in Rotterdam, Nederland.

Wazige bevestiging
In tegenstelling toen de Manaus-variant bevestigd werd heeft het ministerie nauwelijks informatie gegeven. Zo is niet bekend:
- Wanneer de laatste batch waarin de omicronvariant bevestigd is, werd verstuurd
- Bij hoeveel monsters de omicronvariant is aangetoond?
- Wie zijn deze besmette mensen, hoe zijn ze besmet geraakt en wat is verder met deze personen gebeurd?

De verklaring dat omicron in Suriname is kan beschouwd worden als cheap en slaat nergens op en mag in de prullenmand gedeponeerd worden. Het ministerie van Volksgezondheid moet met meer wetenschappelijk onderbouwde informatie komen. Vooralsnog kan hun bevestiging als fake nieuws worden beschouwd.

Besmettingen
In het artikel staat verder: “De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, zei eerder dat gezien het hoge aantal besmettingen, de omicronvariant “reeds aan het regeren is”. Gisteren zijn er in totaal 2231 swabs afgenomen, daarvan zijn 1222 negatief. Deze maand zijn reeds 6268 mensen positief getest. In de verschillende ziekenhuizen worden 58 personen verpleegd. Op de Intensive Care worden vijf COVID-patiënten gemonitord. Het afgelopen etmaal zijn vier personen genezen verklaard.”

De indruk wordt gewekt dat iemand die besmet is meteen in levensgevaar verkeert. En dit is totaal niet waar. Zo houdt besmetting in dat de desbetreffende persoon in contact is geweest met het micro-organisme. In dit geval het COVID-virus. Dit contact kan heel recent zijn, maar het kan ook enkele maanden geleden het geval zijn geweest. Ook kan besmetting inhouden dat een stukje van het virus dan wel een dood virus geïdentificeerd is.

Een besmetting hoeft dus geen groot probleem te zijn, want indien iemand koorts, een griepje, bof, pokken dan wel mazzelen heeft is die ook besmet met een micro-organisme.

PCR-test en sneltest voldoen niet
Bovendien is het sinds 31 december 2021 zo dat de Amerikaanse FDA en CDC de PCR-testen niet meer accepteren als te zijn de methode om het COVID-19-virus aan te tonen. Zelfs de uitvinder van deze methode heeft dat aangegeven.

Veelvuldig is bovendien bewezen dat de PCR-test meer dan 50 tot 70 procent vals positieve resultaten geeft. Dat het ministerie van Volksgezondheid de sneltest gebruikt welke nog onnauwkeuriger is dan de PCR-test doet bij menigeen de wenkbrauwen fronsen. Geen wonder dat zulke hoge aantallen besmettingen geregistreerd worden.

Kleine regentijd; griepseizoen
Dat zoveel mensen zich laten testen heeft te maken met het feit dat entiteiten van het ministerie van Volksgezondheid en van het COVID Managementteam horrorverhalen aan het vertellen zijn. Vandaar dat men, bij iedere diarree, hoest, niesbui dan wel koorts, rent om zich te laten testen. Wij leven nu in de kleine regentijd en net als in de grote regentijd hebben wij een griepseizoen. Dit is al honderden jaren zo en het zal ook zo blijven.

Ricky Stutgard Disclaimer Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel. Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

| suriname herald | Door: Redactie