• donderdag 29 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

‘Oli Moni’ is waardeloos besluit: het volk wordt weer voor de gek gehouden

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

INGEZONDEN– De regering heeft recent aangekondigd dat binnenkort Oli Moni zal worden gelanceerd, het antwoord van de regering op de ongekende hoge pompprijzen in het land die de winkelprijzen steeds omhoog stuwen.

Bij Oli Moni krijgen bezitters van P1, P2, en P3 – voertuigen maandelijks een volle tank benzine gratis.

Echter blijkt na bestudering van het project dat de regering de samenleving een worstje voorhoudt.

Het Oli Moni-project kan omschreven worden als: “ik geef jullie een dubbeltje en neem een gulden terug”. Dit is het meest waardeloos besluit van de regering-Santokhi.

Als eerste moet worden vastgesteld dat je de doelgroep nauwelijks tegemoetkomt met een

volle tank benzine voor een maand.

Hoeveel kilometers ben je in staat maandelijks af te leggen met een volle tank? Je zal dus genoodzaakt zijn om die dure benzine toch te kopen, zodra je tank dreigt leeg te lopen.

Verder zijn er zoveel onduidelijkheden rond dit project. Wie heeft dit systeem ontworpen en waarom is DNA er niet bij betrokken?

Hoezo is het mogelijk om binnen een paar maanden zo een applicatie van zo een omvangrijke grote te ontwerpen, terwijl er bij CBB nog steeds met pen en papier wordt gewerkt?

Wie gaat over die database en hoe veilig is het systeem?

Welke garantie kunnen we krijgen dat onze gegevens niet voor commerciële doeleinden zullen worden gebruikt?

Welke garanties hebben wij dat dit systeem niet zal worden gebruikt om friend & family te accommoderen en of te bevoordelen?

Een ander addertje dat onder het gras schuilt, is dat de regering voornemens is om de benzineprijzen marktconform te maken na de introductie van Oli Moni.

De marktconforme prijs zal volgens projecties tussen de SRD 25 en 30 per liter bedragen. En let wel: dat gebeurt in september, dus volgende maand al.

Staat u er bij stil welk effect dit zal hebben op de prijzen in de winkels die intussen de pan uitvliegen? Dit, terwijl de salarissen van de arbeidende klasse niet meegaan met de inflatie.

De rek is er helemaal uit en de regering blijft het arm volk maar verder uitknijpen.

De regering loopt jaarlijks miljoenen US Dollars mis aan belastingen binnen de goud- en houtsector en de productie wordt niet ter hand genomen.

Waarom kiest de regering steeds voor de gemakkelijkste weg? Ga het geld halen waar je dat moet laten en laat het volk met rust!

Alles wilt men marktconform maken, maar wat gebeurt er dan met onze salarissen? Energietarieven moeten marktconform, SWM, Internet, maar onze salarissen zijn niet marktconform.

De regering verergert de situatie alleen maar. Zelf een simpel sociaal programma uitvoeren, blijkt een probleem.

Wij weten dat de vorige regering een groot gat heeft achtergelaten, maar u had toch plannen om ons uit dat gat te halen? Waar blijft uw inventiviteit?

Waar blijven alle investeerders die in de rij stonden om te investeren in Suriname? Waar zijn de diaspora-gelden?

Wij zijn moe van van die beschuldigende vinger naar de vorige regering. U heeft beloofd dat ‘wo set’ en’, maar daarvan is helaas nog niets te merken.

J. Boendhie

| gfcnieuws.com | Door: Redactie